motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Svrbež kože cijelog tijela – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Svrbež kože cijelog tijela - uzrok, simptomi, liječenje

Svrbež kože cijelog tijela – uzrok

Vjerojatno se i vama dogodilo da ste odjedanput osjetili svrbež na nekom dijelu tijela i to bez ikakvog povoda. To je posve normalna stvar te se može svakome od nas dogoditi u bilo kojem trenutku života. Svrbež kože cijelog tijela se može pojaviti s ili bez osipa, te postoji više toga što može uzrokovati svrbež kože. Ukoliko vam se pojavljuje svrbež kože bez osipa, tada je stvar posve bezazlena te je uglavnom uzrokovana zbog suhe kože, alergena, trudnoće, promjene u krvi, vode, psihičke bolesti, hormona, injekcije ili neke maligne bolesti. No, ako uz svrbež kože cijelog tijela se pojavljuje osip, tada to može biti uzrokovano od autoimune bolesti kao što su dermatitis, psorijaza, rosacea ili je osip infektivne naravi uzrokovano od virusa, bakterija, gljivica i slično. Bitno je saznati što vam uzrokuje svrbež, pojavljuje li se uz to i osip te neki drugi simptomi kako biste mogli se što prije riješiti svrbeža.

Svrbež kože cijelog tijela – simptomi

Ukoliko imate samo svrbež kože cijelog tijela, no bez pojave osipa, crvenila i otekline, tada u većini slučajeva se ne morate brinuti jer se vjerojatno radi o nekom bezopasnoj stvari i proći će vas veoma brzo. No, ako uz svrbež kože cijelog tijela se pojavljuje i osip, i neki drugi popratni simptomi kao što su crvenilo, suhoća kože, natečenost kože, sitni mjehurići i perutanje kože, tada je nešto ozbiljnije u pitanju te će vam biti potrebna liječnička pomoć odnosno morate ćete otići do svojeg dermatologa kako bi vam otkrio što točno je u pitanju kako biste pronašli najbolji način za liječenje svrbeža i osipa. Osip kože i vrsta bolesti se može otkriti na temelju toga koliko ima promjena na koži, kakvog je oblika taj osip, koje je veličine, boje, građe, te kako je raspoređen po tijelu i gdje se točno pojavljuje. Također, osip može biti u ravnini kože, iznad i ispod razine kože.

Svrbež kože cijelog tijela – liječenje

Za slučaj da vam se u svrbež kože cijelog tijela pojavljuju po tijelu osip, crvenilo, natečenost i perutanje kože, tada morate posjetiti svojeg dermatologa koji će vam ne temelju uzročnika odrediti način tretiranja osipa kako biste smanjili pojavu simptoma i spriječili daljnju pojavu. To će vam najčešće dati posebnu kremu koju trebate koristiti i eventualno možda lijekove koje trebate piti. Također, za slučaj da imate osip i svrbež kože cijelog tijela, morati ćete i promijeniti svoj životni stil kako biste imali osip pod kontrolom i kako vam se simptomi ne bi samo dalje pogoršavali. Bitno je da prestanete pušiti cigarete, da smanjite unos alkohola, da izbjegavate nezdravu hranu i jedete balansiranu prehranu, da smanjite izvor stresa koliko je moguće, da se redovno krećete, da provodite što više vremena u prirodi na svježem zraku, da pazite koje kozmetičke proizvode koristite, da ne nosite preusku i sintetičku odjeću, te da se zaštite od UV zraka, sunca i ekstremnih temperatura te da izbjegavate vruće kupke i naporne vježbe.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente