motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Suha koža lica – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Suha koža lica - uzrok, simptomi, liječenje

Suha koža lica, uzroci

Suha koža lica neće nestati ako pojačamo svoju njegu hidratantnim kremama kao i uljima za lice. Naša koža ima prirodnu sposobnost da se zaštiti od vanjskih utjecaja okoliša i da sama održava svoju vlažnost. Kada dođe do oštećenja navedene sposobnosti, ili do oštećenja lipidne barijere vlaga iz kože brže isparava i za rezultat dobivamo suhu kožu lica koja može donijeti osjećaj svrbeža i zatezanja. Mnogi su uzroci za suhu kožu lica, a u najčešće ubrajamo: Genetsko nasljeđe, vanjske čimbenike – Niska ili visoka temperatura, suhi zrak, agresivna sredstva za čišćenje ili osobnu higijenu, alergija na grinje, proces biološkog starenja.

Da bi se izbjegla suha koža lica, potrebne su joj dovoljne količine masnih tvari koje proizvode naše žlijezde lojnice. Pojavu suhe kože možemo spriječiti redovitom i pravilnom njegom. Potrebno je pažljivo odabrati kozmetiku za njegu lica, jer na taj način štitimo svoj zaštitni sloj kože. Bez obzira na uzrok nastanka suhoće, prvi korak u rješavanju problema će biti odgovarajuća njega.

Suha koža lica, simptomi

Simptomi koje donosi suha koža lica su sljedeći: Osjećaj blagog svraba i peckanja, koža može biti gruba na dodir kao i blago napeta i naborana, potencijalno se može pojaviti perutanje, osjeća se zatezanje i pore se sužuju. Navedeni simptomi se mogu dogoditi radi oštećenja hidrolipidne barijere. Kako možemo ojačati navedenu barijeru? Na kožu lica je prije kreme potrebno nanijeti prirodno ulje. Potrebno je vlažiti kožu i do više puta dnevno i to s hidratantnim kremama koje sadrže prirodne biljne ceramide.

Na ovaj način naša koža će dobivati potrebne hranjive sastojke i barijera će se samostalno obnoviti. Kako se rješava suha koža lica? Potrebno je koristiti hidratantne kreme koje su bogate faktorima vlaženja kao hijaluron ili ceramid. Osim hidratacije, kožu se mora i nahraniti, a to možete učiniti uz pomoć ulja koja su dobivena hladnim tiještenjem iz sjemenki, korijena, listova ili cvjetova. Ulje obnavlja naš barijerni površinski sloj i hrani kožu.

Suha koža lica, liječenje

Liječenje suhe kože započinje u našem domu s dnevnom i noćnom njegom. Suha koža lica se treba njegovati s hidratantnom kremom koja je bogata ceramidima u kombinaciji s prirodnim uljem, dok je za noćnu njegu potrebna hranjiva krema. Obje rutine započinju nanošenjem ulja. Nakon što ste se otuširali ili umili, potrebno je nježno osušiti kožu i ostaviti malo vlage na njoj. Nanesite ulje na vlažnu kožu kako bi se ono uspješno upilo u kožu. Nakon upijanja nanesite kremu za lice.

Poželjno je da uz navedeno povećate unos: Oraha, badema, lososa, mrkve i zelene salate. U slučaju da suha koža lica ne prolazi nakon nekog vremena, i ako su oni možda popraćeni i s dodatnim simptomima, tada je poželjno da posjetite svog liječnika. U ovom slučaju riječ može biti o poremećaju rada u suprarenalnom ili tiroidnom sustavu, što znači bolest bubrega ili usporeni rad štitnjače. Važno je naglasiti kako je dijabetes također uzrok nastanka većine suhe kože. Samo liječenje će se odrediti prema uzroku.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente