Ostelife - obnavlja zglobove i kralježnicu

Brzo i efikasno djelovanje
 • Brzo neutralizira upalu
 • Zauvijek se riješi boli
 • Uklanjanje edema i upala
 • Sprječavanje grča i bolova
 • Obnova hrskavice i zglobova
 • Obnova funkciju zglobova

Sprječavanje grča u tijelu

Sponzorirano

Sprječavanje grča u tijelu

Sprječavanje grča i uzrok grča

Grč, koji se još naziva i spazam, je neugodan i najčešće bolan osjećaj koji je izazvan kontrakcijom mišića koji može biti veoma snažan i neiščekivano u većini slučajeva. Grčevi se često javljaju tokom noći te mogu ometati spavanje, a uglavnom se javljaju kod osoba koje su starije od 50 godina i kod njih to bude normalna rutina. No, generalno gledajući, grčevi se mogu kod svih osoba raznih životnih dobi pojaviti, pa čak i kod djece. Oni su najveći problem kada se pojave za dana jer vas prekinu kod obavljanja svakodnevnih aktivnosti, primjerice na poslu vam oni smanjuju vašu produktivnost. Grčevi nastanu ili zbog premalo aktivnosti ili pak zbog pretjerane aktivnosti, posebice ako već trpite neku bol, primjerice i sportaši mogu trpjeti jake grčeve, a sprječavanje grča može biti teško, posebice kada nemate baš puno vremena za odmor. Grčevi se klasificiraju po tipovima mišića, tipa kod grčeva poprečno-prugastih mišića njihovi najčešći uzroci su vam zamor mišića, niska razina natrija i kalija, a oni vam daju tijelu njegov oblik i služe za kretanje, dok su glatki mišići unutarnjih organa i grčevi kod njih budu uzrokovani menstruacijom ili upalom sluznice želuca. U nastavku ćemo vam objasniti kako je sprječavanje grča u tijelu moguće.

Sprječavanje grča u nogama i ostatku tijela

Prije nego što kažemo išta na temu sprječavanje grča, prvo ćemo vam reći zašto se oni i javljaju. Grčevi vam se mogu pojaviti bilo gdje u tijelu u sva moguća perioda tokom dana ili pak godine. Ovdje nema pravila po tom pitanju, stoga ako vas iznenada uhvati grč u nekom nasumičnom dijelu tijela, nemojte se začuditi. Najčešće su pogođeni ovi sljedeći dijelova tijela odnosno mišići, a to su vam trbušasti mišić lista odnosno stražnji dio potkoljenice, zadnja loža, prednja strana bedara ili kvadriceps, preponski mišići, ruke, stopala, predio trbuha, i međurebni mišići. Grč obično traje kratak period, ali je dovoljno snažan i jak da je osjećaj kao da puno duže traje. Ponekad se može pojaviti i onda nestati na kratak period pa se opet pojaviti i tako par puta dok posve ne nestane. Postoji nekoliko mogućih uzročnika za grč, a to su vam loša cirkulacija, dehidracija, nedostatak elektrolita, nedostatak magnezija i kalcija u tijelu, slaba kondicija ili slabost mišića, pretjerano intenzivno vježbanje, stajanje na tvrdoj površini, trudnoća, lijekovi, starost, pretilost, te vrućina može pojačati simptome. U nastavku vam slijedi rješenje za sprječavanje grča.

Način za sprječavanje grča

Što se tiče sprječavanje grča, oni uglavnom sami nestanu, no ako vam traju duže ili stvaraju nelagodu, mi ćemo vam reći kako se lakše nositi s njima. Grčevi obično vam sami od sebe nestaju, no možete ubrzati proces liječenja, a to možete napraviti na način da masirate mjesto gdje vam se pojavio grč, te da držite svoj zglob u istegnutom položaju dok grč ne nestane skroz. Ukoliko je grč posljedica neke bolesti ili nekoga stanja, bitno je da odete do svojeg doktora i da vam on preporuči najbolju terapiju za vaše stanje. Također, za sprječavanje grča u tijelu je bitno da izbjegavate prevelike napore i opterećenja, da ne povećavate prenaglo intenzitet i tempo vježbanja i radite po vašim mogućnostima, da se uvijek dobro istegnete prije i poslije vježbanja, da unosite dovoljno magnezija i kalija u svoj organizam, da pijete dovoljno tekućine, da izbjegavate preveć alkohola i kofeina, da ako ste trudnica da ne ležite predugo na leđima već da ležite na bok, te da ponekad odete na masažu ili u saunu, i ako vas uhvati grč stavite topli oblog jer on dobro djeluje na grčeve.

Tagovi:

Ostelife - obnavlja zglobove i kralježnicu

Brzo i efikasno djelovanje
 • Brzo neutralizira upalu
 • Zauvijek se riješi boli
 • Uklanjanje edema i upala
 • Sprječavanje grča i bolova
 • Obnova hrskavice i zglobova
 • Obnova funkciju zglobova