Sok koji diže iz mrtvih: Hit u svijetu, a pravi se za samo dvije minute

Zanimljivosti

Sok koji diže iz mrtvih: Hit u svijetu, a pravi se za samo dvije minute

Sok koji će vam pomoći da se osjećate živima

Navedeni sok se već desetljećima preporučuje ljudima koji imaju problema sa zdravljem, kao i onima koji se bore sa karcinomom. Znamo kako je nedostatak energije među najvećim simptomima današnjice, no da li ste znali da postoji prirodan način kako vratiti tu izgubljenu energiju i isto tako poboljšati svoju krvnu sliku? Riječ je o soku koji se sastoji samo od cikle i mrkve! Sok od cikle i mrkve je stekao status soka koji diže iz mrtvih, jer je riječ o jednoj od najzdravijih kombinacija namirnica na svijetu! Iako mnogi tvrde da navedeni napitak nema najbolji okus, mnogi ga se ne mogu odreći radi njegovih utjecaja na zdravlje.

Ako se možda osjećate premoreno, nedostaje vam energije i osjećate kako ulazite u stanje depresije, tada ovaj napitak možda baš ono što vam treba. Kako mrkva i cikla utječu na naše zdravlje? Mrkva je poznata po tome da popravlja vid, jača mozak, pomaže u mršavljenju i jača imunitet. Ako navedenome dodamo ciklu koja je poznata po snižavanju krvnog tlaka i šećera, poboljšanja rada probave, ima protuupalno djelovanje, prirodni lijek za krvožilni sustav i potiče rast kose – dobivamo pravu vitaminsku bombu koja može samo pozitivno djelovati na naš organizam.

Zašto piti sok od cikle i mrkve?

Sok od cikle i mrkve je izvrstan za čišćenje našeg organizma i vračanje energije. Njegova priprema se bazira na svježim namirnicama, čime zadržavamo sve nutritivne sastojke iz povrća. Njegova priprema je sasvim jednostavna, no bitno ga je popiti u roku od nekoliko tjedana jer dolazi do kvarljivosti. Preporučuje se jutarnja konzumacija uz doručak kako bi u organizam unijeli sve potrebne vitamine i minerale za zdrav početak dana. Sok je sasvim jednostavan za pripremu, jer ipak je riječ o namirnicama koje zahtijevaju veoma sličnu obradu.

Povrće nije potrebno kuhati prije blendanja, no ako želite – možete. Imajte na umu da kuhanjem smanjujete nutritivne vrijednosti namirnica. Navedeni napitak postaje sve popularniji kod osoba koje žele voditi brigu o svojem zdravlju i kod osoba koje su nažalost bolesne. Osim povratka energije i potrebnog unosa vitamina i minerala, kako nam navedeni napitak još može pomoći? Riječ je o pravoj energetskoj bombi čiji je zadatak zaštititi naš imunitet i sniziti utjecaj svakodnevnog stresa na naš organizam. Konzumacijom već samo jedne čaše možete primijetiti bitnu razliku!

Recept za sok od cikle i mrkve

Sok od cikle i mrkve mnogi uspoređuju sa sokom od jabuke, samo s malo odbojnijim okusom. Prirodne sokove koristimo kako bi očistili organizam i kako bi mu priuštili sve ono što mu je potrebno za njegovo zdravo funkcioniranje. Prilikom pripreme navedenog soka možete po želji dodati i malo đumbira kako bi pospješili izlučivanje toksina. Ukoliko se zdravo hranite, navedeni sok može biti odličan dodatak prehrani, no nije preporučljiv za one osobe koje imaju strogi režim prehrane radi određenih razloga. Navedeni recept je dovoljan za 1 l soka. Što vam je sve potrebno?

Od sastojaka trebat će vam sljedeće: 1 cikla, 2 srednje mrkve, 1 limun, 1 žličica naribanog đumbira i 800 ml vode. Priprema je sljedeća: Ciklu i mrkvu je potrebno oguliti i narezati na manje komade. Zatim se ono stavlja u blender i usitnjuje do kaše. Ovdje možemo iscijediti jedan limun i dodati đumbir kako bi dodatno podigli napitak. Sve navedeno opet dobro izmiješamo i postepeno ulijevamo vodu dok ne dobijemo gustoću soka. Poželjno je odraditi i sterilizaciju staklene boce u koju će ići napitak. Navedeni napitak se mora držati u hladnjaku ili mračnijem mjestu i može se konzumirati ovisno o želji i potrebi.

Tagovi: