Skinoren – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Skinoren - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Skinoren - primjena i djelovanje

Skinoren je krema koja se koristi za liječenje akni i melasme, odnosno pretjerane mrljaste pigmentacije kože. Djelatna tvar u ovom lijeku jke azelaična kiselina koja djeluje antibakterijski i protuupalno. Skinoren djeluje na način gdje smanjuje rast i razmnožavanje bakterija koje uzroku akne, te smanjuje upalno stanje kože. Također, ova krema smanjuje proizvodnju melanina, s čime se može poboljšati stanje kože i smanjiti izgled tamnih mrlja i drugih pigmentacija na koži. Već nakon nekoliko tjedni redovnog korištenja krema se može primijetiti poboljšanje kože, a nakon nekoliko mjeseci može se postići puni učinak. Osim azelatna kiselina kao djelatna tvar, krema također sadrži i druge pomoćne tvari. Pomoćne tvari kreme su makrogolglicerolstearat, propilenglikol, ceteariloktanoat, 85 postotni glicerol, pročišćena voda, benzoata kiselina E 210 i Cutina CBS. Krema se može primjenjivati kod odraslih osoba kao i kod djece u dobi između 12 i 18 godina. Kod trudnica i dojila se preporučuje prethodno savjetovanje sa svojim liječnikom prije početka uzimanja ove kreme.

Skinoren - upute i nuspojave

Skinoren krema se primjenjuje na kožu i koristi se za liječenje akni i melasme. Prije primjene kreme, koža se treba temeljno očistiti i osušiti s ručnikom kako bi se mogla krema dobro upiti. Potom se krema nanosi u tankom sloju na zahvaćena područja jednom do dva puta na dan, odnosno kako Vam je preporučio liječnik. Potrebno je izbjegavati kontakt s očima i sluznicama. Uobičajeno trajanje terapije je nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, ovisno o težini stanja kože. Veoma je važno kontinuirano primjenjivati ​​lijek kako bi se izbjegao povratak akni nakon prestanka primjene. Kod svakog lijeka, pa tako i kod ovog, se mogu dogoditi određene nuspojave. Nuspojave Skinoren kreme mogu biti iritacija kože, suhoća, crvenilo, svrbež, perutanje, peckanje, osjetljivost kože na sunce i tamnjenje kože. U rijetkim se slučajevima se mogu pojaviti i neke alergijske reakcije, kao što su to oteklina lica, natečeno grla ili natečeni jezik, te problemi s disanjem.

Skinoren - cijena i iskustva

Skinoren krema za akne i melasma se može kupiti svim dobrim ljekarnama, te se ova krema može kupiti jedino na recept. Cijena lijeka je vrlo povoljna te može biti pokriveno dopunskim zdravstvenim osiguranjem. Skinoren krema dolazi u pakiranju od 30 grama u aluminijskoj tubi sa polietilenskim zatvaračem, koje dolazi u kartonskoj kutiji. Krema se ne smije koristiti nakon isteka njegovog roka trajanja. Rok trajanja je 2 mjeseca nakon što ste po prvi put otvorili tubu kreme. Najbolje Vam je direktno na kutiji napisati datum kada ste otvorili kremu kako biste točno znali do kojeg roka morate potrošiti kremu odnosno baciti ju. Krema se treba čuvati na temperaturi do maksimalnih 30 stupnjeva Celzijeva. Kod svake primjene kreme je bitno temeljito očistiti kožu te koža mora biti suha prije primjene kreme. Ukoliko primijenite više kreme, nema brige o predoziranu. No, bitno je redovno svaki dan primjenjivati i ne preskakati dane kako biste dosegnuli željeni učinak.


Tagovi: