Skida dlake i prašinu kao lud. Ovaj predmet čisti tepih bolje od usisavača, a svi ga već imate u kući

Skida dlake i prašinu kao lud. Ovaj predmet čisti tepih bolje od usisavača, a svi ga već imate u kući

U moru trikova ovaj najnoviji će najbolje očistiti vaš tepih

Imate sag koji vam se sviđa i ne bi ga mijenjali, ali kako god ga očistili on opet izgleda zapušteno i pohabano, zbog njega ste i usisivač promijenili, ali iz njega nikako izvući ustajalu prašinu, a opet, preskupo vam je da svaki put zovete profesionalce. U moru trikova ovaj najnoviji će najbolje očistiti vaš tepih i toliko će ga osvježiti da će izgledati kao posve nov, a imate alat za ovo čišćenje u svojoj kući.

Mrs Hinch (Sophie Hinchcliffe) influencerica na instagramu je ovaj genijalni trik podijelila sa svojih skoro dva milijuna pratitelja koji su ga odmah i isprobali. Priznajte, to da tepih možete temeljito očistiti običnim brisačem za staklo kojim perete svoje prozore nikada vam ne bi palo na pamet. Da niste ovo pročitali vi bi i dalje svoj sag posipali solju, sodom bikarbonom, špricali otopinom sode bikarbone u octu ili limunovom soku, čekali da se osuši i onda ga beskrajno usisavali.

Dlake i prašina su loša kombinacija za vaš tepih

Usisavači s parom osvježe svaki sag, ali čim se osuši dobije opet onaj zapušteni i pohabani izgled, zato što uskoro otkrijete da se prašina samo dublje zavukla u tkivo tepiha. Neki taj izgled pohabanosti pokušavaju valjkom sa ljepljivom trakom, no on pokupi samo površinske dlačice i druge nečistoće. Agresivne deterdžente možete koristiti, no i oni smo čiste površinu, a prašina se slegne unutra, a dlake i prašina su loša kombinacija za vaš tepih jer se slijepe.

Ako svoj tepih nježno ostružete brisačem za stakla, razbit ćete tu slijepljenost ljudskih i životinjskih dlaka (ako imate kućne ljubimce) s prašinom, ostrugat ćete i dlake i prašinu, a i oštećena vlakna vašeg saga. Ako nakon toga još i usisate onu finu prašinu do koje prije usisavač nije ni mogao doprijeti, vaš sag će zasjati stvarno kao nov. Ako vam prije čišćenje vaših tepiha nije bilo zamislivo bez kupovine skupih deterdženata ili poziva profesionalnim čistačima tepiha, isprobajte ovo.

Guma na brisaču za stakla briše vaš tepih najbolje

Ako školska gumica funkcionira kao brisač školskih pogrešaka, objašnjivo je i to da guma na brisaču za stakla briše vaš tepih najbolje, a jako ćete se iznenaditi koliku količinu dlaka, prašine i ostalih nečistoća ćete sastrugati sa svojih tepiha. Ako se nakon takvog struganja vaših sagova na njima pojave i neke boje koje ste već zaboravili, to je samo znak da ste posao čišćenja obavili temeljito, a ako vaši tepisi postanu baršunasti bit ćete prezadovoljni.

Kao što fini brusni papir daje onaj završni štih u obradi drveta, tako i vaš tepih bljesne nakon nježnog struganja gumom brisača za stakla i ne morate čekati da se vaš sag osuši nakon upitnog kućnog pranja koje isto samo zbrlja površinu i stjera prašinu u dubinu tepiha iz koje je ni najjači usisivač ne može izvući. Nakon struganja brisačem za stakla ste razbili pokoricu koja ometa temeljito usisavanje, uklonili ste barijeru, pa će vam neko vrijeme biti dovoljan samo usisavač.


Tagovi: