Ako vam usisavač slabo vuče ne kupujte novi. Samo napravite ovo i vući će kao nov.

Zanimljivosti

Ako vam usisavač slabo vuče ne kupujte novi. Samo napravite ovo i vući će kao nov.

Što učiniti kad vam usisavač slabo radi

Usisavač je nešto bez čega si ne možemo zamisliti svoj život u današnjem dobu. Od kada se on pojavio, od onda nam je život postao puno lakši i jednostavniji, te nam je čišćenje kućanstva postalo pun brže i jednostavnije. Pokušajte si zamisliti da sada morate svoju cijelu kuću pomesti s metlom. Za to bi vam trebalo više sati posla, dok sa usisavačem možete sve proći za čas vremena! No, kod usisavača je stvar što ga morate ipak održavati i paziti na to da mu ništa ne zapne negdje i da mu redovno promijenite vrećice i filter kako bi i dalje besprijekorno radio bez ikakvih smetnji i problema! Tako se može dogoditi da vam vaš usisavač krene sve slabije raditi i počne slabo vuči mrvice, prašinu i ostale stvari, te ga morate na sve jaču jačinu staviti. U tom slučaju može biti nekoliko stvari u igri zbog čega se to događa, a mi ćemo vam otkriti trik s kojim će vam on raditi puno bolje i jače!

Kako ispravo isprazniti usisavač

Ukoliko vaš usisavač počinje slabije raditi te slabo vuče prljavštinu s poda, tada biste definitivno trebali provjeriti što se događa s njim te otkloniti bilo kakvu smetnju koju prolazi i što mu onemogućuje normalni rad. Prvo što trebate provjeriti da li je njegova vrećica za prašinu možda puna. Često se događa da kada se vrećica za prašinu napuni do vrha, da usisavač počinje sve slabije vući i počinje se mučiti sa usisavanjem jer mu punoća vrećice blokira rad i cirkulaciju. U tom slučaju ako je vrećica puna, odmah ju maknite i stavite novu, čistu vrećicu. No, ako i dalje on radi slabije i sa novom vrećicom, onda je posrijedi nešto drugo u pitanju. Provjerite da li cijev usisavača i guma su i kontaktu s izlazom koji gleda na vrećicu, te provjerite da nema ničega što bi mu bilo na putu. Također, provjerite i samu gumu da nema nakupine prašine na njoj.

Trikovi s kojima će vam usisavač raditi puno bolje

Često se nakon nakon duljeg vremena korištenja usisavača mogu stvoriti naslage prašine na nekim mjestima u njemu, a to se često događa tamo gdje prašina dolazi najviše. Tako se i na gumi mogu stvoriti naslage što može onda sprječavati da usisavač normalno radi te zbog toga može slabije vuči. Ne samo da bude usisavač slabije radio, već ujedno ta prašina može dospjeti do motora, te može prouzrokovati ozbiljnije probleme kao što je slabljenje snage usisavača. Kako biste spriječili daljnje probleme i otkloniti poteškoće usisavača, sve što trebate učiniti je sa vlažnom maramicom otkloniti naslage prašine sa gume i svih drugih mjesta gdje vidite da se prašina nakupila. Dobro vam je da očistite cijeli dio usisavača gdje dolazi vrećica za prašinu kako ne bi ništa otišlo do motora. Ujedno, dobro vam je filter kod motora promijeniti redovito kao i kada mijenjate vrećicu za prašinu. Na taj način ćete spriječiti probleme i produljiti radni vijek vašeg usisavača!

Tagovi: