Seboreja na licu – uzrok i liječenje

Parazol - pouzdano sredstvo protiv parazita

Provjerite da li imate simptome zaraze!
 • Alergija (osip, suzenje očiju i curenje nosa)
 • Česte prehlade, upala krajnika, začepljen nos
 • Kronični umor (brzo se umarate bez obzira što radili)
 • Česte glavobolje, zatvor i proljev
 • Bol u mišićima i zglobovima
 • Nervoza, nesanica i gubitak apetita
 • Tamni krugovi i vrećice ispod očiju
 
Seboreja na licu - uzrok i liječenje

Seboreja na licu pogađa masne dijelove kože zbog začepljenja lojnica

Pogledajte se u ogledalo i dijelovi kože koji se najviše sjaje su najmasniji, što znači da se na tim mjestima smjestilo najviše lojnih žlijezda. Kada se pojavi seboreja na licu pogađa masne dijelove kože zbog začepljenja lojnica, a kako je to otkriveni dio kože izložen i vanjskim utjecajima, hladnoći, toplini, vjetru, suncu, prašini upala se lako razbukta. Uz sve to to je i estetski i zdravstveni problem, a infekcija onda ruši i samopouzdanje.

Seboreja na licu se mora sustavno liječiti, a ako se povlačite od društva zbog svog izgleda u akutnoj fazi bolesti, korisno je potražiti i psihološku pomoć zbog anksioznosti i moguće depresije. Dobra vijest je da se seboreja na licu na današnjem stupnju medicine može liječiti, loša vijest je da će se ona možda opet vratiti, pa bi odmah trebali upoznati zdravu prehranu baziranu na voću i povrću, na namirnicama koje su bogate vitaminima, fitohormonima i mikronutrijentima koje su hrana koja se ponaša kao lijek.

Seboreja na licu i hormonska slika oboljelih osoba

Za proizvodnju žlijezda lojnica su odgovorni muški hormoni, zato od seboreje češće obolijevaju muškarci. Muškarci imaju i ženskih hormona, ali u daleko manjoj količini, kao što i žene imaju uz ženske i hormone i nešto muških hormona, ali puno manje, zato rjeđe obolijevaju od seboreje. Ponekada, u posebno teškim slučajevima infekcije, seboreja na licu i hormonska slika oboljelih osoba su usko povezani, pa bi u planu liječenja trebali sudjelovati dermatolog i endokrinolog i primijeniti kombinirano liječenje.

Seboreja na licu često pogađa dječake u pubertetu i može biti vrlo neugodna u afirmaciji mladog muškarca tijekom njegovog odrastanja. Vršnjaci i vršnjakinje znaju biti nemilosrdni i takva osoba dosta pati od ruganja i neprihvaćanja. Uz to, u toj dobi hormoni divljaju i dok se ne uspostavi hormonalna ravnoteža može biti mnogo akutnih upalnih faza koje često prate i dodatne komplikacije zbog kojih se češće moraju primijeniti i terapije antibioticima uz ostale propisane lijekove i preparate.

Seboreja na licu je velika smetnja u svakodnevnom životu

Lice je ono što prvo vidimo na nekoj osobu, po licu prosuđujemo osobu, njezin karakter i namjere, njezine navike i držanje do sebe. Kada je to lice nagrđeno infekcijom, okolina koja ne zna pravu prirodu te bolesti zna vrlo neugodno reagirati, ne birajući pri tom riječi. Istina, seboreja na licu je velika smetnja u svakodnevnom životu, bez obzira na to u kojoj ste životnoj dobi. Liječenje je nužno, ali i informiranje o prirodi te upalne bolesti.

Seboreja na licu vas može natjerati da potpuno reprogramirate svoj život i svoje životne navike. Ovo neugodno eboroično stanje vas može navesti da se odreknete loših navika, pušenja, alkohola i drugih opijata. Možete naučiti koja hrana funkcionira kao lijek, koji kozmetički i higijenski proizvodi su preagresivni za vas, može vam posve promijeniti život. Liječenje pomaže discipliniranim osobama koje ne dopuste bolesti da ih baci u depresiju, jer lijekovi koje dobijete na recept uz prirodne preparate sigurno pomažu.


Tagovi:

Parazol - pouzdano sredstvo protiv parazita

Provjerite da li imate simptome zaraze!
 • Alergija (osip, suzenje očiju i curenje nosa)
 • Česte prehlade, upala krajnika, začepljen nos
 • Kronični umor (brzo se umarate bez obzira što radili)
 • Česte glavobolje, zatvor i proljev
 • Bol u mišićima i zglobovima
 • Nervoza, nesanica i gubitak apetita
 • Tamni krugovi i vrećice ispod očiju