Sativa – što je i kako djeluje

Sativa - što je i kako djeluje

Što je Sativa i koje je njeno podrijetlo?

Jedna od ljepših strana biljke kanabis je to što nam onda nudi različite vrste kanabisa: Indika, Sativa te Ruderalis. Važno je za naglasiti kako niti jedna vrsta kanabisa nije ista i da dolaze u muškoj kao i ženskoj sorti. Danas nakon desetljeća uzgoja kanabisa poznajemo preko tisuću sorti, a svaka od njih ima svoju određenu djelotvornost kod liječenja. Sativa i Indika su uzgojene prije nešto više od 300 godina i od tada se koriste u medicinske i duhovne svrhe. Iako se radi o dvije različite vrste kanabisa, obje imaju psihoaktivna svojstva.

Ruderalis je posljednje otkrivena sorta kanabisa i to početkom 20-og stoljeća. Sve tri navedene sorte kanabisa su danas veoma tražene za uzgoj radi svojih brojnih zdravstvenih prednosti. Bez obzira na samu vrstu kanabisa moramo znati kako svaka ima svoju kvalitetu te učinkovitost. Stotinama godina različiti uzgajivači su križali razne vrste kako bi dobili navedene tri glave vrste. Danas znanost i medicina potvrđuju da kanabis nije samo "droga" već i prirodni lijek koji može pomoći u borbi protiv mnogih zloćudnih bolesti.

Kako djeluje Sativa?

Njeno djelovanje je energizirajuće, zbog čega se ona najčešće koristi ujutro ili popodne. Navedena vrsta kanabisa se primarno koristi za koncentraciju, depresiju te iscrpljenost. Sativa se danas najviše nalazi u Indiji, Tajlandu, Nigeriji, Meksiku te Kolumbiji. Ona se isto tako često suši, kuha i tako konzumira. Isto tako ona se može isparavati ili pušiti, i mnogi ljudi konzumiraju navedenu sortu kako bi dobili osjećaj euforije. Dominantnije vrste Sativa kanabisa imaju veći udio THC kanabinoida, radi čega se one manje koriste u ljekovite svrhe.

Biljka je obično visoka i svjetlo zelene boje. Listovi su dugački, nježni s uskim oštricama, i kao takva je savršena za vanjski uzgoj. Rjeđa je u rastu što joj omogućuje bolji protok zraka oko kao i između biljaka. Uobičajeni učinci navedene sorte su: osjećaj sreće, uzdizanja, euforije i energije. Ona se često koristi kada treba povećati produktivnost i kreativnost u obavljanju različitih svakodnevnih zadataka. S medicinske strane ona pomaže u liječenju ADHD-a i raznih poremećaja raspoloženja.

Gdje kupiti kanabis Sativa?

Industrijska konoplja i Marihuana su danas dvije najpoznatije biljke koje spadaju u Kanabis Sativa. Kao što znamo industrijska konoplja se danas legalno uzgaja i u sebi sadrži sasvim mali udio THC-a, daje primarno čvrsta vlakna i kvalitetna ulja. Marihuana s druge strane iako je ista biljka ima drugačiju svrhu. Ona je pretežito ilegalna radi svojeg velikog udjela THC-a i zapravo se prodaje kao psihoaktivna droga. Gdje kupiti kanabis Sativa? Ako navedeno upišete u internet pretraživanje odgovor ćete dobiti u obliku raznih specijaliziranih web shopova koji prodaju proizvode od konoplje.

Proizvodi se mogu razlikovati po svojem sastavu, doziranju te načinu konzumiranja. Ako vam je ovo prvi susret s proizvodima koji u sebi sadrže malu dozu THC-a ili CBD-a, tada je poželjno da se posavjetujete s osobom koja prodaje navedene proizvode. Istina je da je razne sorte kanabisa bude raznu zainteresiranost sa strane mnogih, osobito od kako je nastupila legalizacija. Bilo da je riječ o samoj konzumaciji, kupnji, sadnji ili uzgoju, sve potrebne informacije o kanabisu možete dobiti od stručnjaka.


Tagovi: