Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava

Psorijaza početak – uzrok, sipmtomi, liječenje

Sponzorirano

Psorijaza početak - uzrok, sipmtomi, liječenje

Psorijaza početak bolesti katkada nije otprve jasno prepoznatljiv

U ljekarušama starih civilizacija nema nijednog opisa nalik psorijazi, ali u Antici je Hipokratovaškolaostavila detaljan zapis o ovoj bolesti (oko 460 g. p. n. e. ), a Galen je ljuskavu crvenu kožu nazvao psora po kojoj je bolest dobila ime. Iako kronična bolest koja se javlja u atacima ili šubovima, psorijaza početak katkada nije otprve jasno prepoznatljiv i dijagnoza se postavlja tek kada se počne širiti ili opetovano javljati iznova, jer faze poboljšanja se stalno smjenjuju s fazama pogoršanja.

Iako je klinička slika bolesti uglavnom simetrično razmještena po tijelu i odmah prepoznatljiva, psorijaza početak se može pojaviti i kao malo, usamljeno žarište ispod kojeg se ako ga oljuštite otkrije tanka crvena “mlada koža” nalik na sluznicu i takva slika odudara od prepoznatljive slike bolesti. Psorijaza vlasišta je sva ljuskava i obično se širi prema čelu, sljepoočnicama, oko ušiju i po vratu. Karakteristična je psorijaza noktiju, specifičnajeikadasepojavinadlanovimaistopalima, kao i tjelesni pregibi u tim zonama je pogoršavaju gljivice i bakterije.

Psorijaza početak težih oblika bolesti

Sistemska psorijaza zahvaća cijelo tijelo ili gotovo svu kožu i zahtijeva bolničko liječenje. Psorijaza početak težih oblika bolesti može dovesti do anemije, dehidracije, poremećaja termoregulacije tijela i bolničko liječenje je najbolji izbor. Psorijaza se može javiti i u buloznom obliku, kada je tijelo prekriveno mnoštvom gnojnih mjehurića koji pucaju, cure, stvaraju se kraste, ali se mogu i dodatno inficirati površinskim bakterijama sa kože i zagađenjima iz okoline i ovaj oblik zahtijeva bolničko liječenje.

Kada psorijaza zahvati zglobove (psorijatični artritis), obično nateknu mali zglobovi prstiju na nogama i rukama, vrlo su bolni i jedva pokretljivi. Psorijaza početak bilo kojeg težeg oblika bolesti treba ozbiljno shvatiti i liječiti. Kod blažih i srednjih oblika bolesti dovoljna je lokalna terapija kortikosteroidnim mastima ili provjerenim prirodnim biljnim pripravcima, ali kod težih oblika se primjenjuju pripravci analogni vitaminu D3 u kombinaciji sa kortikosteroidima, naftalan kupke i kreme sa katranskim pripravcima ili A vitaminska kiselina (retinoidi), ali pod liječničkom kontrolom.

Psorijaza početak teškog oblika bolesti se liječi citostatikom

Obzirom da psorijazu često prate pridružene, također kronične bolesti koje dodatno opterećuju imunološki sustav pacijenta, teže oblike se liječi ozbiljnijim lijekovima. Kod težih oblika bolesti se koriste imunomodulatori (biološki lijekovi), ciklosporin, a psorijaza početak teškog oblika bolesti se liječi citostatikom, no tu terapiju može odrediti samo specijalist, jer su nuspojave i kontraindikacije brojne i velike. Ako je više pridruženih bolesti terapiju za psorijazu određuje tim specijalista jer je istovremeno potrebno liječiti više bolesti, a interakcije među lijekovima su moguće.

Mnogi ljudi oboljeli od psorijaze promjene mjesto boravka, presele se u područje koje ima topliju klimu i više sunčanih dana u godini. Kada se promjena klime i psorijaza početak tegoba poklope puno je više šansi da bolest bude pod kontrolom, pogotovo ako se pacijent preseli na more. Mediteranska prehrana, mirniji i sporiji tempo života, izlaganje suncu i moru (heliomareterapija) blagotvorno djeluju na pacijenta i usporavaju razvoj bolesti, a prorjeđuju i nove napadaje kožnih i upalnih promjena.

Tagovi:

Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava