Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava

Psorijaza na rukama – uzrok, sipmtomi, liječenje

Sponzorirano

Psorijaza na rukama - uzrok, sipmtomi, liječenje

Psorijaza na rukama – uzroci

Psorijaza je bolest od koje boluje oko 1 do 3 posto populacije. Iako često zahvaća nokte, moguće je da zahvati i druge dijelove tijela, pa je tako dosta uobičajena psorijaza na rukama. Ona zna biti veoma neugodna jer osoba koja je od nje oboljela ima problema s pojavljivanjem u javnosti jer izgled njezinih ruku nije estetski prihvatljiv. Naime, psorijazu ćete prepoznati po tome što za razliku od općenito suhe kože, psorijazu odlikuju ljuske i bijele izrasline i mrlje na koži. One zahvaćaju dublje dijelove kože. To su ustvari upale te je skraćen ciklus unutar kojeg koža raste. Ovisno o uzroku psorijaze razlikuju se razne vrste. Tako psorijaza može biti plak psorijaza koju odlikuju crvene lezije koje nastaju zbog upale, a nalaze se najčešće na leđima. Nadalje, psorijaza izgleda na način da oboljela osoba ima male crvene mrlje koje se pojavljuju najčešće na udovima. Upravo zato će psorijaza na rukama potpadati pod tu vrstu.

Evo što trebate znati kada je u pitanju psorijaza na rukama!

Prva stvar koju treba istaknuti je ta da se psorijaza može pojaviti na gotovo svakom dijelu tijela koji uključuje kožu. Bolest će se manifestirati na način da koža na zahvaćenom dijelu puca, otiče, da se stvaraju plikove i mrlje. Ako vas muči psorijaza na rukama, pitanje koje si možete postaviti jest može li se bolest proširiti npr, na nogu ako tako zahvaćenim rukama dodirujete noge? Dobra vijest je što je odgovor negativan. Ova bolest se ne širi kontaktom. Psorijaza na rukama može vam otežati svakodnevni život na način da vam je teže prati suđe jer će vam koža pucati i osjetit ćete bol. Dapače, ako radite posao koji uključuje češće pranje ruku, npr. ako ste medicinska sestra, veće su vam šanse da razvijete psorijazu iako je ova bolest uvelike genetska. Ako vas muči ova bolest, zanimat će vas kako si pomoći u liječenju. Upravo ćemo to otkriti u idućem poglavlju!

Kako se liječi psorijaza na rukama?

Ako vas muči psorijaza na rukama, postoji nekoliko stvari koje možete raditi kod kuće i na taj način ublažiti simptome ove neugodne bolesti. Najprije, težite tome da držite ruke na čistom i u veoma higijenskim uvjetima. Perite ruke toplom vodom ali ne i vrućom. Prilikom odabira sapuna trudite se uzeti onaj koji je organskog podrijetla i koji nije agresivan za vašu kožu. Svakako se trudite da ste dovoljno izloženi sunčevoj svjetlosti jer u pravo UV zrake sprječavaju napredovanje ove bolesti. Ipak, imajte na umu da previše UV zraka može biti štetno zbog zračenja! Ako vas usprkos spomenutih savjeta psorijaza na rukama i dalje muči, najbolja stvar koju možete napraviti je otići kod liječnika. Dermatolozi su osobe specijalizirane za liječenje ovog vašeg stanja stoga oni trebaju imati glavnu riječ kada je u pitanju liječenje psorijaze. Njihov savjet trebate uzeti prije savjeta prijatelja pa tako i savjeta na internetu, uključujući i ovaj. Profesionalci raspolažu najvećim znanjem iz ovog područja.

Tagovi:

Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava