Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava

Psorijaza na licu – uzrok, sipmtomi, liječenje

Sponzorirano

Psorijaza na licu - uzrok, sipmtomi, liječenje

Psorijaza na licu – uzrok i značajke bolesti!

Trenutno postoji mnogo vrsta psorijaza i svaka od njih je veoma neugodna onome tko ju dobije. Među njima se svakako ističe psorijaza na licu jer zbog estetskih razloga psihološki najviše pogađa bolesne osobe. Naime, lice je naš najizloženiji dio tijela kojem većina ljudi pridaje najviše pažnje. Upravo zato, osobe kojima je lice “ukrašeno” raznim mrljama crvene i bijele boje osjećaju pad samopouzdanja i komplekse. Radi se naime o promjeni površinskog sloja kože što može rezultirati velikim upalnim procesima. Uzroci psorijaze su mnogi i teško je odrediti koji je od njih glavni. Naime, znanost i dalje nema pouzdane informacije o tom pitanju. Ipak, ono što znamo je da psorijaza na licu nerijetko može biti posljedica stresa na živčani sustav, trenja i raznih oštećenja kože, oslabljenog imuniteta i u konačnici genetskih predispozicija. Ako ste uočili da imate navedenu psorijazu s opisanim simptomima, najbolji i najsigurniji način nošenja s tim je da se obratite svom liječniku!

Psorijaza na licu – simptomi

Psorijaza na licu teško se može dijagnosticirati. Naime, ova bolest se razvija veoma sporo i njezina klasična obilježja ne pojavljuju se odmah već tek kada prođe poprilično vremena. Možemo razlikovati nekoliko faza razvoja psorijaze na licu. Najprije, u početnoj fazi pacijent će se žaliti na svrabež i crvenilo na licu, međutim crvenilo još neće biti toliko izraženo kao kasnijim fazama razvoja bolesti. Nadalje, postepeno će se formirati pojedinačni osipi na licu crvene ili bijele boje. Takav osip će se širiti i zahvaćati nova područja. Bolest će napredovati na način da nastaju bijele i crvene ljuske na zahvaćenim područjima te suha koža praćena jakim svrbežom. Takve crvene mrlje će se početi spajati ako ne poduzmete mjere liječenja na vrijeme. Psorijaza na licu u ovoj fazi može imati ozbiljne posljedice za kvalitetu života. Psorijaza u kasnijim fazama se može širiti i na kosu, vrat i ostale dijelove tijela, stoga krajnje preporučimo da prilikom prve opaske simptoma kontaktirate svog liječnika!

Psorijaza na licu – liječenje

Da bi se psorijaza na licu uspješno liječila, potrebno je prvo provesti dijagnostički postupak. Taj postupak će provoditi dermatolog pregledom. On će provoditi testove poput biopsije kože i histološke analize kao i mikro ispitivanje ljuskica uzetih s kože pacijenta. Nakon što liječnik provede potrebne dijagnostičke postupke i pribavi sve potrebne informacije, pristupit će se liječenju. Psorijaza na licu liječi se na način da se otklone njezini uzroci. Liječnik će najčešće propisati terapiju koja bi trebala pomoći pacijentu u sprječavanju razvitka bolesti. Neki od lijekova kojima se učestalo liječi psorijaza su salicilna mast, Kartalin, sinaflana itd. Isto tako, poznati su i narodni prirodni lijekovi i tradicionalna medicina poput morske sole, esencijalnih ulja i ljekovitih trava. Ipak, moramo naglasiti da liječnički postupci moraju imati prednost pred ostalim metodama jer su utemeljeni na znanosti i dokazano djeluju. Isto tako, povećat ćete šanse liječenja ako se pridržavate nekih standardnih pravila zdravog života poput zdrave prehrane, redovite tjelovježbe, smanjenja stresa itd.

Tagovi:

Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava