Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava

Psorijaza kože – uzrok, sipmtomi, liječenje

Sponzorirano

Psorijaza kože - uzrok, sipmtomi, liječenje

Psorijaza kože se može pretvoriti u psorijatični artritis

S nijednom kroničnom bolesti nije lako živjeti, a pogotovo sa psorijazom, jer ako su kožne primjene na licu i otkrivenim dijelovima tijela, to postaje uz zdravstveni i estetski problem. Naročito to teško pada mladim osobama, no pošto je to kronična i neizlječiva bolest, nema druge, nego da se pacijent nauči živjeti s njom. Informirati se, slušati svoga liječnika jer psorijaza kože se može pretvoriti u psorijatični artritis, zahvatiti male i velike zglobove, a onda stvarno postaje teško.

Psorijaza kože se ne može izliječiti, ali može je se liječiti, ublažavati simptome, prorjeđivati kožne atake i tako bolest držati pod kontrolom. Pomažu sunčanje, fototerapija svjetlošću, helioterapija koja udružuje ljekovito djelovanje morske vode i sunčeve topline, naftalan kupke i masti, lokalne kreme na bazi kortikosteroida nanosite kad ne idete na sunce, kupajte se redovito, dobro se osušite, nanosite hranjive kreme, jedite puno sirovog voća i povrća, pijte dovoljno tekućine, odrecite se pušenja, alkohola i drugih loših navika.

Psorijaza kože i prirodno liječenje

Mnogi oboljeli od psorijaze nastoje izbjeći kemijske lijekove. Treba znati da psorijaza kože i prirodno liječenje započinju zdravim stilom života, zdravom prehranom, redovitom higijenom, dovoljnim unosom tekućine u tijelo. Svakodnevno kupanje skida sve mrtve stanice i ljuskice kože, sunce u umjerenim količinama je blagotvorno, hranjive kreme i prirodna ulja smiruju nadraženost kože i pospješuju zacjeljivanje, čajni program detoksikacije izbacuje toksine iz tijela, pomaže i pijenje razmućene zelene gline u čaši vode, jedna žličica gline je dovoljna.

Psorijaza kože dobro reagira na pripravke od sikavice (silimarin), sameljite sjeme sikavice u mlincu za kavu i pripremajte kao napitak od zelene gline. Kuhani korijen čička, čaj od koprive, nevena, oraha (list), a pomažu i češnjak i medvjeđi luk (divlji luk) zastupljeni u hrani. Izvana koristite gel od aloe vere, ulje gospine trave, noćurkovo ulje, a ulje crnog kima koristite oralno, no, ne možete pogriješiti ni sa svemoćnim maslinovim uljem iznutra i izvana, oralno i lokalno.

Psorijaza kože se pogoršava zbog mnogo različitih razloga

Bilo koja bolest, čak i one najbanalnije bolesti koje prolaze same od sebe se u nepovoljnim životnim okolnostima pogoršava. Tako je dokazano, psorijaza kože se pogoršava zbog mnogo različitih razloga, ako ste izloženi povećanom fizičkom ili psihičkom pritisku, vaša bolest će se progresivno i ubrzano širiti, ako smanjite stres i tjeskobu, bolest će se početi smirivati i povlačiti. Ako ste u stresnoj obiteljskoj situaciji, vaša ionako bolesna koža može buknuti širećom infekcijom i dodatnim komplikacijama.

Ako imate prekomjernu težinu, ili previše pušite, pijete, nezdravo se hranite, živite u nehigijenskim i nezdravim uvjetima bolest će se pogoršavati. Pretilim pacijentima koji uspiju skinuti prekomjernu tjelesnu težinu, osobama koje ne piju alkohol i gazirana pića, pacijentima koji ne konzumiraju droge ili previše lijekova psorijaza kože se može držati pod kontrolom. Osobe koje imaju i druge kronične bolesti uz psorijazu savjet o interakciji s drugim lijekovima treba dati liječnik koji će po potrebi ordinirati neki zamjenski lijek u slučaju težih nuspojava i interakcija.

Tagovi:

Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava