Provjerite da li ste kupili! S polica se povlači popularni čips: Sadrži zabranjeni aditiv i nema oznaku za gluten

Provjerite da li ste kupili! S polica se povlači popularni čips: Sadrži zabranjeni aditiv i nema oznaku za gluten

Povlačenje proizvoda Leslie Clover Chips BBQ zbog neodobrenog aditiva i neoznačenog alergena.

Državni inspektorat Republike Hrvatske upozorava potrošače na povlačenje proizvoda Leslie Clover Chips BBQ u pakiranjima od 85 g i 145 g, bez obzira na rok trajanja. Razlog povlačenja je prisutnost neodobrenog aditiva E110 i neoznačenog alergena glutena.

Proizvod Leslie Clover Chips BBQ dolazi od proizvođača Leslie Corporation iz Paranaque Cityja na Filipinima. Veleprodajom se bavi nizozemska tvrtka Beagley Copperman B.V. iz De Kwakela, dok je za maloprodaju odgovorna domaća tvrtka FIL-AVSO Air-Tech iz Čakovca, koja prodaje proizvod u trgovini Asian Grocery Store Kabayan Asian Store u Čakovcu.

Državni inspektorat RH i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) ističu da ovaj proizvod nije usklađen s Uredbom 178/2002 koja utvrđuje opća načela i uvjete zakona o hrani te s Uredbom (EZ) br. 1169/2011 o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Ova obavijest se odnosi isključivo na proizvod s navedenim karakteristikama, te se potrošačima savjetuje da ga ne konzumiraju i da ga vrate na mjesto kupnje.


Tagovi: