Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Prostatitis simptomi – kako prepoznati prostatitis

Sponzorirano

Prostatitis simptomi - kako prepoznati prostatitis

Vrste prostatitisa i prostatitis simptomi

Prostatitis možemo opisati kao upalu prostate, muške žlijezde koja je veličine oraha i koja je smještena neposredno ispod mjehura. Kod muškaraca navedena dijagnoza je najčešća kod onih starijih od 50 godina. Upala prostate je najčešće posljedica infekcije urinarnog trakta. Danas znamo za 3 vrste prostatitisa: Akutni bakterijski, bakterijski i kronični nebakterijski.

Bakterijski prostatitis se javlja između 20 i 40 godine muškarca i započinje kao akutna vrsta upale, popraćen je simptomima povišene tjelesne temperature, bolova i osjećaja nelagode u debelom crijevu. Radi širenja bakterija ili radi prisutnosti samog žarišta bakterija u tkivu prostate dolazi do nastanka kroničnog bakterijskog prostatitisa. On je često udružena s akutnim cistitisima ili upale sluznice mokraćnog mjehura. Prostatitis simptomi se ovdje ne pojavljuju, točnije osoba ne osjeća nikakve tegobe.

Kronični nebakterijski prostatitis ili sindrom kronične bolesti zdjelice nosi simptome bolova u zdjelici. Prostatitis simptomi postaju kronični ako same tegobe traju dulje od 3 mjeseca. Vodeći simptom je bolno mokrenje, ovisno o samome uzroku prostatitis se može pojaviti postepeno ili odjednom. Važno je za naglasiti da je kronični prostatitis teži oblik od ostalih i da može trajati mjesecima i dolazi do neprestanog pojavljivanja.

Uzroci prostatitisa i prostatitis simptomi

Najčešći simptomi za uzrok prostatitisa su razne bakterije koje dolaze iz normalne flore probavnog trakta. Kronična upala se najčešće povezuje s akutnim cistitisima ili upalom sluznice mokraćnog mjehura. Sama upala prostate isto tako može biti posljedica raznih bakterijskih infekcija koje su spolno prenosive ili se ona može pojaviti nakon što je muškarac naporno vježbao s punim mjehurom.

Osim bakterija, uzroci prostatitisa mogu biti sljedeći: Poremećaj imunološkog sustava, poremećaj živčanog sustava, ili ozljeda prostate i okolnog područja. Prostatitis ili upala prostate nije često stanje u muškaraca, zato je bitno da se od početka znaju prepoznati prostatitis simptomi kako bi se reagiralo na vrijeme. Ukoliko se upala prostate ne krene liječiti na vrijeme ili ako se sama terapija pokaže neuspješnom, tada može doći do punjenja prostate gnojem i to može uzrokovati prsnuće koje ispušta gnoj u mokraćnu cijev. Navedeno može dovesti do nastanka teške infekcije u bilo kojem dijelu urinarnog trakta.

Kod kroničnog prostatitisa karakteristični su blagi napadaji koji se smiruju sami od sebe, što znači da se ne moraju javljati simptomi. Obratite pozornost na sljedeće simptome: Bol i peckanje kod mokrenja, poteškoće kod mokrenja, češće noćno mokrenje, problemi kod pražnjenja mjehura, isprekidan mlaz mokrenja, jak osjećaj za mokrenjem, bolovi i nelagoda u predjelu penisa i testisa i bolne ejakulacije. Ako su navedeni prostatitis simptomi prisutni, tada je poželjno javiti se svojem liječniku.

Prostatitis simptomi i liječenje

Ako postoji sumnja na prostatitis onda je važno kontaktirati svojeg liječnika i dogovoriti pregled. Liječnik će saslušati o kakvim je tegobama riječ i zatim napraviti fizikalni pregled kojime se utvrđuje da li je prostata otečena ili bolna na dodir. U svrhu određivanja upale potrebno je dati i uzorak mokraće na analizu. Daljnji pregledi uključuju laboratorijsku pretragu krvi i mikrobiološko ispitivanje, ultrazvučni pregled prostate. Vrlo je važno kontaktirati liječnika čim osjetite bol u zdjelici, otežano i bolno mokrenje i bolne ejakulacije.

Ukoliko se prostatitis simptomi ne liječe na vrijeme oni se mogu pogoršati i stvoriti druge zdravstvene probleme. Danas srećom postoje razne metode liječenja. Akutni oblik se liječi strogim mirovanjem i suzbijanjem temperature kao i unošenjem dovoljno tekućine. Ako je riječ o bakterijskoj infekciji tada se liječenje uglavnom svodi na antibiotike. Jedino je liječenje kroničnog prostatitisa zahtjevnije i često predstavlja problem kod korištenja antibiotika jer oni ne prodiru u kroničnu upalu.

Prostatitis simptomi i oblik upale će se utvrditi nakon pregleda i pretraga. Osim lijekova, vaš liječnik vam također može i preporučiti drugačiji higijenski kao i dijetalni režim koji će se bazirati na izbjegavanju određenih namirnica, kao i aktivnosti koje mogu pogoršati simptome. Ako se upala ne povuče i ako je u prostati došlo do nakupljanja gnoja, tada je potrebna operacija koja u potpunosti liječi infekciju.

Tagovi:

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti