Proizvodnja sperme

Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.
  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje
 
Proizvodnja sperme

Proizvodnja sperme - kako naše tijelo proizvodi spolne stanice?

Nije ni malo čudno da se pitamo kako naše tijelo obavlja sve zadaće koje obavlja. Naše tijelo je u stanju regenerirati većinu tkiva koje je ozlijeđeno, sposobno je pretvarati svaku hranu u osnovne nutrijente i naše je tijelo zapravo jedna velika mreža stanica gdje je svaka zadužena za svoju zadaću. Vrlo je zanimljivo kako funkcionira život stoga nas isto tako zanima kako naše tijelo proizvodi spolne stanice koji uz pomoć procesa započinju novi ljudski život. Kad su u pitanju muškarci, vrlo je zanimljivo da samo jedna spolna stanica uspije obaviti sve što treba da bi nastala zigota. Kako izgleda proizvodnja sperme? Kako nastaju spolne stanice? Što je spermatogeneza i kakav je tijek muškog reproduktivnog života? U ovome tekstu odgovaramo na pitanja iz biologije i donosimo zanimljivosti o muškom spolnom sustavu, a proizvodnja sperme glavna je tema. Nastavite čitati i naučite nešto novo o svom tijelu odnosno o tijelu suprotnog spola.

Proizvodnja sperme u čovjekovom tijelu - nastanak spermija

Prije nego objasnimo kako nastaje sperma i kako izgleda proizvodnja sperme, treba jasno razlučiti pojmove sperma i spermij. Spermij je muška spolna stanica, nastaje u testisima tokom procesa spermatogeneze i njezina zadaća je oploditi žensku jajnu stanicu kako bi nastala zigota. Sperma je naziv za tekućinu koja izlazi tijekom ejakulacije i koja sadrži spermije, no u njoj se nalaze i druge tjelesne tvorevine poput sjemene tekućine. Naše tijelo ne proizvodi samo spermu, već i sve njene komponente. Proizvodnja sperme počinje s proizvodnjom spermija koji nastaju u testisima. Spermatogeneza traje 74 dana i cijeli taj proces je vrlo kompleksan i unikatan. Nakon što je završen, spolne stanice putuju kroz spolni sustav gdje se miješaju s ostalim tvarima koje onda u konačnici čine spermu. Muški organizam može sadržavati pod normalno 440 milijuna spolnih stanica u svakome trenutku, a istraživanja govore o preko 50 milijuna spolnih stanica prilikom jedne ejakulacije. Možemo reći da se naše tijelo dodatno osigurava kad proizvodi spolne stanice!

Proizvodnja sperme kroz život.

Naravno da je naše tijelo na vrhuncu vitalnosti te s početkom starenja mnoge zadaće koje ono obavlja postaju slabije. Isto vrijedi i kada je u pitanju proizvodnja sperme. Naše tijelo najkvalitetnije obavlja ovu zadaću sve do kasnih tridesetih godina, a sve nakon toga postaje slabije. Ne samo broj spolnih stanica, već i njihova pokretljivost i vitalnost doživljava pad. Upravo zato je teže začeti dijete starijem paru nego onome mlađem. Proizvodnja sperme također može biti opstruirana infekcijama, a isto tako loš životni stil pun alkohola i duhana značajno utječe na potenciju muškarca. Muškarci kojima je cilj u životu osnovati obitelj treba shvatiti ovakve poroke ozbiljno jer premda je uvijek savjet "nemojte pušiti i piti" za baš svaku stvar u životu, kod proizvodnje spolnih stanica je od iznimne važnosti. Zdravlje naših spermija reflektira naše opće zdravlje stoga treba dati posebnu pozornost ukoliko nam je plan osnovati obitelj i, kako bi se reklo biološki: razmnožavati se.


Tagovi:

Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.
  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje