Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega

 

Problemi s mjehurom – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Problemi s mjehurom - uzrok, simptomi, liječenje

Problemi s mjehurom koji su uzroci

Problemi s mjehurom mogu biti raznih vrsta, od toga da imate bolove u području mokraćnog mjehura, do toga da vas pecka i boli dok mokrite, moguće je da nekontrolirano mokrite, odnosno da ne možete zadržati mlaz ili da vam nekontrolirano mokraća curi iako vi to ne želite. Također je moguće da uslijed upalnih procesa imate uz jake bolove i pojavu krvi u mokraći.

Uzroci su razni jer problemi s mjehurom mogu imati uzroke od onih najmanje opasnih kao što je boravak na hladnom pa ste preosjetljivi i prehladili ste mjehur, do toga da se problemi javljaju kao posljedica nekih ozbiljnijih bolesti poput tumora ili raka mokraćnog mjehura. No, ovi problemi mogu imati uzroke ginekološke prirode kod žena ili uzroke zbog problema sa prostatom kod muškaraca.

Mogu se javiti razni poremećaji kod mokrenja ukoliko ste imali ozljedu, na primjer ozljedu kralježnice, ili trudnoća utječe na ove probleme jer maternica pritišće mjehur, ali i tokom poroda je moguće da će se oštetiti živci samog mjehura. Starenje je još jedan od manje opasnih uzroka kada se opuštaju svi mišići tijela, pa tako i mišići koji okružuju mokraćni mjehur.

Problemi s mjehurom simptomi

Simptomi koji se javljaju ako postoje problemi s mjehurom su da ili imate otežano mokrenje, ili ne možete kontrolirati mokrenje, ili trpite bolove, imate krv u mokraći. Moguće je i da vam dio urina nekontrolirano iscuri prilikom kašljanja, smijanja, kihanja. Postoji i test koji se zove stresni test gdje se sa punim mjehurom izaziva kašljanje te se promatra da li dolazi do izlaska urina kod napora kašljanja.

Ukoliko vam se događa da imate osjećaj punog mjehura a kad dođete na toalet ne možete mokriti ili izmokrite par kapi, doista postoje problemi s mjehurom, jer mokrenjem se iz tijela izbacuju toksini koje je bubreg preradio i odredio za izbacivanje. Ukoliko se ne mokri uredno toksini se vraćaju u tijelo, zadržana mokraća izazvat će upale i infekcije koje mogu ozbiljno ugroziti vaš život.

Kada vam ovi problemi počnu ozbiljno narušavati svakodnevicu u smislu da ne možete normalno obavljati svoje obaveze ili se po noći naspavati, trpite bolove i imate povišenu temperaturu svakako je krajnje vrijeme da posjetite liječnika, no nemojte čekati da dođe do toga već kod prvih simptoma potražite liječničku pomoć.

Problemi s mjehurom liječenje

Kada postoje problemi s mjehurom nemojte čekati da se stvari zakompliciraju u smislu da trpite bolove, da imate krv u mokraći, povišenu temperaturu, da ne možete obavljati svoje obaveze, obratite se svom liječniku. Vaš će vas liječnik poslati na nekoliko pretraga kako bi ustanovio pravi uzrok vaših problema s mokrenjem te postavio ispravnu dijagnozu i odredio liječenje.

Problemi s mjehurom se liječe ovisno o uzroku koji je do njih i doveo. Na primjer ako kod muškarca postoji problem sa prostatom liječenje će biti usmjereno na liječenje prostate i ublažavanje simptoma vezanim uz mokrenje. Jednako tako ako žena ima problema ginekološke naravi liječenje će biti usmjereno na ginekološko liječenje. Trudnice će ove probleme riješiti porodom kada maternica ne bude više pritiskala mokraćni mjehur.

Ukoliko se radi o tumoru ili raku liječenje će biti onkološke naravi, te će na taj način biti liječen mokraćni mjehur. Ponekad će biti potrebna operacija, zračenje, no u velikoj većini slučajeva vježbe i lijekovi će biti dovoljni da se vratite pravilnom funkcioniranju mokrenja.

Tagovi:

Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega