Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Prištići na vratu – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Prištići na vratu - uzrok, simptomi, liječenje

Što su prištići na vratu?

Prištići na vratu često dolaze u paketu s prištićima na bradi. Najčešće se pojavljuje jedan prištić i često dolazi do širenja prištića prema podbratku i vratu. Koža na našem vratu je izuzetno tanka, što znači da je i više osjetljiva i tako sklona mnogim utjecajima iz vanjske sredine. Znojenje, stres, nepravilna briga, sunce, sve su ovo razlozi koji mogu utjecati na nastanak prištića na vratu.

Vrat je kao i naše lice jedan od najizloženijih dijelova tijela, i naravno da isto tako traži određenu brigu. Prištići na vratu se mogu pojaviti kod bilo koga neovisno o dobi, ali ono što je bitno saznati je zašto oni nastaju. Ukoliko je njihova pojava rijetka to znači da je sve u redu s našim organizmom i kako je riječ o vanjskom faktoru. Ako se prištići kao i akne pojavljuju često na djelu vrata i brade, tada je ovo znak da nešto nije u redu.

Kada dolazi do česte pojave prištića bilo gdje na našem tijelu poželjno je odmah posjetiti dermatologa kako bi se pronašao uzrok i kako bi ih uspješno liječili. Kao što smo naveli, navedeni prištići mogu nastati radi vanjskih faktora, ali isto tako mogu nastati radi određenih problema u našem organizmu. Kako se ne bi sami borili s navedenim bolje je posjetiti stručnjaka.

Zašto nastaju prištići na vratu?

Uzrok prištića na vratu djelomično leži u samom prirodnom procesu lučenja sebuma. I dok su nam prirodna ulja potrebna kako bi na zaštitila od vanjskih utjecaja, ako dolazi do njegove pretjerane proizvodnje i lučenja tada dolazi do nastanka prištića i bolnih akni. Varat je također dio našeg tijela koji voli skupljati nečistoće, a kada to spojimo sa sebumom dobijemo plodno tlo za razvoj bakterija koje prodorom u pore čine prištiće.

Prištići na vratu također mogu nastati ako ne čistimo vrat. Mnogi dermatolozi savjetuju da kada čistimo lice da očistimo i vrat. Kod žena prištići na vratu mogu nastati radi hormonskog disbalansa ili tijekom PMS-a kada se stvaraju veće količine sebuma u tijelu. u ostale uzroke nastanka ubrajamo: Stres, lošu higijenu kao i lošu prehranu.

Smiju li se navedeni prištići stiskati? Uvijek mislimo kako ćemo riješiti problem ako istisnemo određeni prištić. Koža vrata je veoma osjetljiva i nije preporučljivo da stiskate prištiće kako ne bi doveli kožu do povećane iritacije i kako ne bi nastali ožiljci. Ako su prištići bolni i ako ne prolaze, tada je poželjno da se obratite dermatologu ili kozmetičaru za pomoć.

Kako se liječe prištići na vratu?

Mnogi prištići se pojave i nestanu sami od sebe i ne traže nikakvu dodatnu pažnju. Da li se može spriječiti pojava prištića na vratu? Odgovor je naravno. Pravilnom njegom kože vrata kao i kvalitetnijom prehranom. Kako se liječe prištići na vratu? Mnogi prištići na vratu će proći sami od sebe, ali ukoliko se oni zadrže tada je potrebno poduzeti određene mjere.

Potrebno je u rutinu čišćenja lica dodati i vrat. Preparate koje koristite za čišćenje kože lica možete također primijeniti i na vratu. Svakodnevno umivanje, čišćenje, toniranje i nanošenje hidratantne kreme može učiniti čuda za naš vrat. Prištići su također nerijetko i odgovor tijela na stres i lošu prehranu, što znači da bi bilo poželjno da se manje živcirate i da probate jesti zdravije.

Vodite računa o tome da unosite u organizam dovoljnu količinu tekućine u obliku vode ili čaja, nemojte zaboraviti popiti minimalno 2 l tekućine dnevno. Izbjegavajte nositi nakit koji vas iritira ili razne marame koje ne dozvoljavaju vratu da diše. Ako se prištići ne povuku za par tjedana i ako postaju veći i bolniji, tada je potrebno posjetiti dermatologa ili kozmetologa za daljnje liječenje.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni