Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Prištići na leđima – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Prištići na leđima - uzrok, simptomi, liječenje

Što su prištići na leđima?

Prištići i akne u tinejdžerskoj ili odrasloj dobi nisu rezervirane samo za naše lice, oni se također mogu pojaviti bilo gdje na našem tijelu. Prištići na leđima su mogli bi reći normalna pojava, ali oni isto tako mogu donijeti fizičku kao i psihičku nelagodu. Prištići kao i akne predstavljaju određeni poremećaj naše normalne funkcije kože, a navedeni poremećaj je često povezan s našim unutarnjim stanjem organizma.

Prištići i akne su tako svojevrsni pokazatelji da u našem tijelu postoji određena neravnoteža koja je očituje na površini. Zašto nastaju prištići na leđima? Oni nastaju kao odgovor na sami kompleksan proces kojeg čine više čimbenika u našem tijelu. Bakterija Cutibacterium acnes, pojačano znojenje, pojačano lučenje sebuma ili masnoće, hormonski disbalans, narušena funkcija kože, sve su ovo razlozi zašto nastaju prištići i akne.

Naš životni stil uvelike određuje da li će se prištići pojaviti na našoj koži ili ne, zato je važno pripaziti na kvalitetnu prehranu i njegu kože. Ono što možemo učiniti kao prevenciju je priuštiti svojoj koži posebnu njegu. Mnogi dermatolozi preporučuju pilinge za cijelo tijelo koje se koriste svako treće tuširanje kako bi koža prodisala.

Zašto nastaju prištići na leđima?

Prištići na leđima su mnogim ženama prvenstveno estetski problem, no važno je ne uzimati ih zdravo za gotovo. Zašto? Naveli smo kako prištići kao i akne mogu biti pokazivatelj da nešto nije u redu s našim organizmom, što znači da ukoliko se prištići pojavljuju često i uporno potrebno je zatražiti pregled kod dermatologa. Zašto nastaju prištići na leđima?

Najčešći uzroci za njihovu pojavu su pojačani rad naših lojnih žlijezda, iritacija kože, kao i nepravilno održavanje kože. Kako dolazi do nastanka prištića na leđima? Oni se formiraju iz razno raznih razloga, a često je u pitanju nošenje neadekvatne odjeće kao i slaba briga o koži leđa. Što smo stariji naša koža zahtijeva povećanu brigu, što znači da je u rutinu potrebno uvesti nove proizvode koji će nam pomoći održavati kožu mladolikom i bez vidljivih prištića ili akni.

Kako bi se znali pravilno boriti protiv problema prištića i akni prvo moramo znati uzrok njihovog nastanka, što nije uvijek lagan zadatak. Ako oni nastaju povremeno, vjerojatno je riječ o određenoj iritaciji koju sami izazivamo s odjećom ili nepravilnom brigom, ali ako se oni pojavljuju često tada postoji određeni problem unutar našeg organizma.

Kako se liječe prištići na leđima?

Postoje određene metode koje nam mogu pomoći ukloniti ili smanjiti prištiće na leđima. Prištići na leđima ne zahtijevaju hitan pregled ili liječenje sa strane dermatologa, barem ne dok se oni ne pojavljuju učestalo. Kako se liječe prištići na leđima? Krenimo od svakodnevnih navika. Obratite posebniju pažnju na odjeću koju nosite. Birajte što prirodnije materijale kao lan ili pamuk. Nemojte nositi usku odjeću koja se trlja i u kojoj se znojite.

Također je potrebno naglasiti da je poželjno što češće mijenjati posteljinu kao i ručnike. Hidratizirajte vašu kožu svakodnevno, ovo se odnosi na konzumaciju što više tekućine u obliku vode ili čaja. Također je poželjno povećati unos vitamina C kao i voća. Važno je voditi brigu o pravilnoj prehrani koja je bogata voćem i povrćem.

Uložite u dobar body scrub ili piling za cijelo tijelo. Ako imate problematičnu kožu koja je sklona iritacijama, tada je savjet stručnjaka da se jednom tjedno napravi full body piling koji će osloboditi pore kože i ukloniti mrtve stanice kože. Također je važno uložiti i u dobar gel za tuširanje koji je nježan prema koži i koji ju ne isušuje. Poželjno bi bilo da koristite preparate istog proizvođača za najbolje rezultate.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni