Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Prištići na čelu – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Prištići na čelu - uzrok, simptomi, liječenje

Prištići na čelu uzroci

Prištići na čelu su uobičajeni u pubertetskoj dobi, no mogu se pojaviti u kasnim dvadesetima, tridesetima pa čak i četrdesetim godinama života. Uzroci mogu biti razni od hormonalnog poremećaja koji je karakterističan za adolescentsku dob ili kod žena u periodu prije menstrualnog ciklusa. Uzroci također mogu biti nepravilna higijena i njega lica, na način da se nepravilno skida šminka i koriste kozmetički proizvodi i sapuni koji su masni te dodatno začepljuju već ionako začepljene pore. Također upotreba masnih šampona može vrlo često uzrokovati da se pojave prištići na čelu.

Ukoliko neredovito mijenjate jastučnicu nečistoća koja se skuplja na jastučnici prenijet će se na vaše čelo i eto razloga za pojavu prištića na čelu. Također, nepravilna i neredovita higijena čela i lica dovest će do začepljivanja pora i nastat će prištići.

Moguće je da ste koristili neke lijekove zbog kojih su se pojavili prištići kao nuspojava ili reakcija na lijekove, ali s druge strane prištići se mogu pojaviti i ako ste prestali uzimati kontracepcijske i druge lijekove za reguliranje hormona pa se uslijed promjene hormonalne ravnoteže javljaju prištići.

Simptomi prištići na čelu

Prištići na čelu predstavljaju simptome koji ukazuju da postoje probavni problemi, ali i mogući problemi sa jetrom ili tankim crijevom. Loša i nepravilna prehrana svakako će se reflektirati na vašem čelu ukoliko konzumirate pretjerano masnu hranu, rafinirane šećere, fast food hranu i slično. Radije promijenite prehranu i u svoj dnevni jelovnik ubacite voće, povrće, zdrave žitarice i pijte dovoljno vode tokom dana.

Prištići na čelu mogu biti simptom i dehidracije ukoliko u svoj organizam ne unosite dovoljno tekućine i pri tome ne mislimo na alkohol, već na vodu. Izbjegavajte i zaslađene sokove, te radije koristite nekonzervirane svježe iscijeđene sokove.

Ukoliko dodatno prištiće na čelu prate i prištići između obrva i na sljepoočnicama to je siguran znak da vaša jetra ne radi pravilno, odnosno jetra radi pojačano i potrebna vam je detoksikacija organizma jer vam se nakupilo previše toksina u tijelu pa vam tijelo pomoću prištića signalizira da je vrijeme za antioksidanse. Izbjegavajte konzerviranu hranu i jedite više svježeg voća i povrća.

Liječenje i prevencija prištići na čelu

Kako biste spriječili da vam se pojave prištići na čelu prvenstveno obratite pažnju na pravilnu higijenu i njegu kože, a jednako tako i na zdravu prehranu. S obzirom da prištići na čelu signaliziraju da jetra pojačano radi znači da u svoj organizam unosite previše toksičnih tvari i vrijeme je za detoksikaciju.

Prevenirati možete i redovitim pranjem jastučnica i korištenjem nemasnih šampona i preparata za vašu kosu, te svakako pripazite na odabir krema i šminke da ne sadrže masne sastojke u sebi. Parne kupke su najbolje za otvaranje pora i to najbolje od zelenog čaja. Također pilinzi od prirodnih hranjivih namirnica su najbolji recept kako ukloniti mrtve stanice. Uglavnom djelovati trebati i iznutra i izvana bez obzira radite li to preventivno ili u svrhu liječenja prištića.

Međutim, ukoliko se prištići nagomilavaju najbolje bi bilo obratiti se dermatologu koji vam može propisati kreme za mazanje, preporučiti promjenu prehrane, ali i propisati antibiotike ukoliko se se situacija nikako ne popravlja.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni