Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Prištići – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Prištići - uzrok, simptomi, liječenje

Prištići uzrok

Prištići mogu imati različite uzroke zbog kojih se javljaju na našoj koži. Najčešći uzrok pojave prištića na koži je poremećaj rada hormona uslijed kojeg dolazi do poremećaja rada lojnih žlijezda koje izlučuju sebum, loj. Prištići nastanu kada se u porama nakupi previše sebuma i mrtvih stanica kože koji nisu došli do površine već su zaostali u porama.

Začepljene pore će na vrhu imati bijelu masu koja se naziva prištićima, a okolo se može pojaviti crvenilo. Uzrok prištićima može biti i genetsko nasljeđe, bakterijska upala, veliki stres, pretjerano lučenje sebuma.

Međutim, i vanjski faktori mogu utjecati na pojavu prištića kao što su trošenje nekih lijekova, nečistoće iz okoline. Ujedno i određene kreme koje će začepiti pore mogu uzrokovati pojavu prištića zbog svog sastava koji sadrži umjetne boje, masti ili ulja koji su sastojci većine farmaceutskih krema. Kako kreme i sredstava za njegu i higijenu ne bi bili uzrok prištićima najbolje je koristiti preparate na prirodnoj bazi.

Prištići simptomi

Simptomi po kojima znamo da su se prištići pojavili su bijele nabubrene izrasline na koži oko kojih može a i ne mora biti crvenilo. Crvenilo će se pojaviti kao znak da se počeo razvijati upalni proces. Bakterije mogu uzrokovati upalne procese naročito ako prištiće pokušavate istisnuti pa ćete i pritiskom okolnu kožu dodatno izložiti upalnom procesu.

Prištići mogu biti i crvenkasti, ali uglavnom su uzdignuti u odnosu na okolnu kožu jer zapravo sebum, loj i mrtve stanice koje su se nakupile u porama preko prištića žele izaći van, a oni su samo zagnojeni vrhovi začepljene pore.

Ukoliko imate poveći prišt koji je crven, odnosno osjećate duboko ispod kože da je nešto tvrdo, moguće je da se radi o cisti a ne prištu, stoga radije nemojte dirati jer je to mjesto vrlo bolno nego se radije obratite liječniku specijalistu dermatologu koji će vam prepisati kremu za dubinsko djelovanje i isušivanje. Naravno nemojte očekivati rezultate preko noći, ali svakako je najvažnije da to ne dirate.

Prištići prevencija i liječenje

Prevencija kako se prištići ne bi pojavili je pravilna njega i higijena kože. Ukoliko znate da imate hormonalne neravnoteže redovito kontrolirajte hormone jer će svakako hormonalne ravnoteže utjecati na pojavu prištića.

Pobrinite se da sredstava za njegu i higijenu koja koristite budu na prirodnoj bazi te prilagođena vašem tipu kože, na primjer nemojte uzimati masne kreme ukoliko imate izrazito masnu kožu jer će se prištići stvoriti preko noći. Ukoliko prištića imate jako puno svakako se obratite dermatologu koji će vam preporučiti kremu za tretiranje prištića ovisno o stupnju razvoja i preporučiti da prilagodite prehranu, higijenu i tjelesne aktivnosti kako bi poboljšali cirkulaciju.

Ukoliko ni nakon mjesec dva nema promjena na bolje dermatolog će vam propisati antibiotik koji će pomoći kod ovih upalnih procesa. Kada se radi o cistama koje su duboke ponekad neće pomoći ni antibiotici, pa će se preporučiti lijekovi retinoidi kao lijekovi kod težih oblika akni. Ovaj je lijek vrlo djelotvoran, no mora se uzimati pod kontrolom stručnjaka dermatologa.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni