Prirodno liječenje hemoroida

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta
 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva
 
Prirodno liječenje hemoroida

Prirodno liječenje hemoroida - kako ih se riješiti?

Prema medicinskoj definiciji, hemoroidi su nabubreni jastučići ispunjeni krvlju koji je pojavljuju u raznim okolnostima i sami od sebe nestaju. Hemoroidi ne predstavljaju veliku opasnost za čovjekov organizam, no svakako mogu narušiti kvalitetu života radi čega mnogi potražuju liječničku pomoć. Prirodno liječenje hemoroida označava gotovo isključivo promjene u načinu života, a u ovome tekstu govorimo više o ovoj pojavi i kako Vi možete spriječiti nastanak hemoroida u svom organizmu. Prvenstveno je bitno znati da hemoroidi nastaju kod ljudi koji su skloni razviti ih. Počinju se stvarati kada je prisutan jak pritisak u području debelog crijeva. Uzroci nastanka hemoroida uključuju: brzu i užurbanu defekaciju, proljev, tvrdu stolicu, bruh i prehranu siromašnu vlaknima. Prirodno liječenje hemoroida je put koji svatko treba isprobati ukoliko ima problema s ovom pojavom. Kako utjecati na probavu i smanjiti pritisak na vlastito debelo crijevo te koji su još rizični faktori za nastanak hemoroida? Pozabavimo se više probavom.

Prirodno liječenje hemoroida - zdrava prehrana kao okosnica liječenja hemoroida

Neki od rizičnih faktora koji mogu pomoći u razvijanju hemoroida su trudnoća, pretilost i kronične probavne bolesti. Pretilost je ovdje glavna - ona sama po sebi predstavlja usporen i otežan rad cjelokupnog organizma, a posebno probavnog trakta. Kada jedemo puno hrane bogate ugljikohidratima i ne pazimo na unos vode i bitnih namirnica za naše tijelo, naš organizam radi aljkavo, a probava je često neregulirana. Tada je stolica često tvrda, što dodatno stvara preduvjete za razvoj hemoroida. Ukoliko Vas zanima prirodno liječenje hemoroida, bitno je znati da je promjena u jelovniku prvi korak do liječenja. Prisutnost vlakana u probavi pomaže da stolica nije pretvrda, a lako probavljive namirnice poput povrća nisu samo zdrave i pune nutrijenata koje trebamo, već ne vrše veliki pritisak na naš probavni trakt. Osim toga, višak masti u području abdomena stvara pritisak ostatak probavnog trakta. Kod trudnoće fetus stvara dodatan pritisak na područje zdjelice, a kronične bolesti svaka na svoj način mogu uvjetovati nastanak hemoroida. Prirodno liječenje hemoroida u tim slučajevima jednako je kao i kada je faktor pretilost.

Prirodno liječenje hemoroida - što izbjegavati?

Kada gledate na prehranu da biste se riješili hemoroida, bitno je znati da su stalne, postepene promjene bolje nego nagle i kratkoročne. Bitno je smanjiti unos alkohola i premasne hrane, poglavito brze hrane. Povećati unos vlakana u organizam - integralne žitarice i mahunarke su ovdje pravi izbor. Stvari poput sladoleda, čipsa i gaziranih sokova mogu utjecati na stvaranje hemoroida stoga smanjite unos toga, a zamijenite ih nekim zdravijim varijantama. Ono što radite nije privremeno, nego treba biti dugotrajno stoga ako ste velik ljubitelj gaziranih pića, piva, čipsa i sličnog, naš savjet je da ne izbacujete to kompletno iz jelovnika, ali limitirajte na manje količine (primjerice jednom tjedno). Ukoliko ste skloni razvijanju hemoroida, prirodno liječenje hemoroida ne može biti kratkotrajno. Promijenite neke navike. Dodajte fizičku aktivnost u tjedni raspored par puta - zdraviji organizam otporan je ne samo na hemoroide, već i na niz drugih bolesti. Slušajte doktore i prirodno liječenje hemoroida nakon nekog vremena neće više biti primjetno - zdrave navike treba zadržati zauvijek!


Tagovi:

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta
 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva