Pripremate li hranu u foliji odmah prestanite. Doktor otkrio opasne posljedice. Evo što folija radi vašem tijelu i hormonima

Pripremate li hranu u foliji odmah prestanite. Doktor otkrio opasne posljedice. Evo što folija radi vašem tijelu i hormonima

Folija kućno pomagalo vrlo opasno za ljudsko zdravlje

Volite kuhati i pripremati razna jela, isprobavati nove recepte i nove namirnice, no čak i da koristite u pripremanju istih jela aluminijsku foliju izlažete se velikom riziku. Brojni recepti preporučuju da hranu pripremate uz pomoć folija koje su izrađene od aluminija. Aluminijska folija je vrlo praktična jer je se može oblikovati naročito za pečenje pa ona pomaže i u lakšem čišćenju protvana nakon pečenja.

Također folije se koriste za zamotavanje hrane koju spremate u hladnjak ili za prekrivanje hrane. Samo pripremanje hrane u foliji može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme nedavno je objavio ruski toksikolog koji se godinama bavio proučavanjem štetnosti utjecaja ovog materijala na ljudsko zdravlje.

Sama pomisao da ovo pomagalo koje postoji u svakom domaćinstvu može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme trebala bi nas upozoriti da što manje koristimo aluminijske folije u svom domaćinstvu, ako ne i da ih potpuno izbacimo i zamijenimo drugim pomagalima koja su manje štetna. Za aluminij kao element je poznato da se ne može razgraditi te jednom uneseno u ljudski organizam tamo ostaje zauvijek.

Kako folija šteti ljudskom zdravlju

Aluminijska folija koju koristimo u svom domaćinstvu prilikom pripremanja hrane, zaštite hrane, pokrivanje hrane uvelike šteti ljudskom zdravlju. Sadržaj folija u sebi ima sastojke koji su lični hormonima, ksenoestrogeni koji su vrlo štetni za ljudsko zdravlje. Ovi sastojci se pretvaraju da su hormoni u ljuskom tijelu i to naročito kod žena.

Ksenoestrogeni se pretvaraju da su ženski hormoni estrogeni i tijelo ih kao takve prepoznaje te ne proizvodi dovoljno vlastitih estrogena što dovodi do hormonalnog disbalansa.

Posljedica takvog dugogodišnjeg stanja može dovesti do nenormalne funkcije štitne žlijezde. Moguća je pojava gojaznosti i kožnih promjena, osjećaja nadutosti u žene. Također mogu izazvati neplodnost ali i puno ozbiljnije posljedice poput malignih bolesti. Dakle, upotreba aluminijske folije u domaćinstvima treba biti u potpunosti izbačena i ne bi se smjela koristiti ni blizu hrane koju konzumiramo kako bismo izbjegli hormonalni disbalans i brojne zdravstvene posljedice. ovo kućno pomagalo trebalo bi trajno nestati iz naše upotrebe jer ne nosi ništa dobro.

Opasne posljedice koje folija ostavlja

Aluminij je glavni sastojak folija koje se koriste u domaćinstvima, a upravo je aluminij sastojak koji je opasan za ljudsko zdravlje. Jednom kada aluminij dospije u ljudsko tijelo on se ne izlučuje iz ljudskog tijela. Aluminij se kumulira u organima koji su vitalni za funkcioniranje ljudskog metabolizma.

Aluminij se može kumulirati u unutarnjim organima kao što su bubrezi, pluća, štitnjača, mozak i jetra što su sve vitalni organi za normalno funkcioniranje ljudskog organizma. Kumuliranjem količine aluminija u ljudskim organima dovodi do razbolijevanja organa u kojima se ovaj sastojak taloži.

Brojne ozbiljne bolesti se mogu razviti kao posljedica kumuliranja ovog sastojka folija, do zatajenja organa, pojave kroničnih bolesti do pojave malignih stanica u tim organima. Stoga je preporuka zdravstvenih organizacija da se ovo kućno pomagalo izbaci iz upotrebe kada je hrana u pitanju i pripremanje hrane. Postoje druga pomagala koja mogu vrlo lako i jednostavno zamijeniti ovo opasno pomagalo koje je zapravo suvišno i vrlo opasno za ljudsko zdravlje.


Tagovi: