ProEngine Ultra - za manju potrošnju goriva

Aditiv za dizelske i benzinske koji štedi do 64 % goriva

  • možete uštedjeti čak 2500 kn mjesečno za gorivo
  • prijeći do 750 kilometara više s jednim spremnikom
  • zaštititi dijelove svog motora od istrošenosti
  • prestati biti ovisni o strašnim cijenama goriva i stalnim povišenjima
  • zahvaljujući tome imati više novca i rjeđe odlaziti k mehaničaru

 

Potrošnja goriva – kako smanjiti potrošnju goriva

Sponzorirano

Potrošnja goriva - kako smanjiti potrošnju goriva

Manja potrošnja goriva uz održavanje auta

Sa sve većim rastom cijena goriva za današnje vrijeme je jako korisno znati ove savjete kako bi se potrošnja goriva svela na minimum. Prije nego što uopće upalite auto ovo su stvari koje morate razmotriti. Redovno održavanje auta može znatno smanjiti potrošnju goriva. Provjerite vlasnički priručnik i pobrinite se da su vaše gume uvijek napumpane do odgovarajućeg zračnog pritiska. Neodgovarajuće napumpane gume mogu povećati potrošnju goriva do pet posto u nekim slučajevima. Ukoliko niste sigurni koji je odgovarajući pritisak zraka za vaše gume provjerite pločicu koja se nalazi dovratniku vozačeve strane. Zamijenite prljave filtere za zrak. Oni tjeraju vaš motor da radi jače nego je potrebno i samim time je veća potrošnja goriva. Stoga isto pratite upute proizvođača kako bi pravovremeno promijenili filtere za zrak. Čisti filteri za zak omogućiti će vašem motoru da radi efikasnije. Osim navedenog provjerite i provjerite i stare svjećice, loše stanje guma i sustav za ubrizgavanje goriva.

Potrošnja goriva ovisi o vašem načinu vožnje

Kada ste već u vožnji i htjeli bi biti što štedljiviji da vaša potrošnja goriva bude manja ovo su stvari koje morate uzeti u obzir. Izbjegavajte nepotrebno stajanje na mjestu dok vam radi motor. Svaki puta kada vam motor radi a ne krećete se potrošnja goriva vam je 0 kilometara po litri. Stoga, ukoliko planirate ostati nepomični duže od minute radije ugasite auto. S druge strane, dok ste u vožnji uvijek nastojite održavati kontinuirani pritisak na pedalu za gas. Naglo ubrzavanje i usporavanje auta može znatno povećati potrošnju goriva. Isto tako pazite i na brzinu. Što brže vozite ili što vam je veći broj okretaja s tim vam je veća i potrošnja. Postoji optimalna brzina za svaki model vozila. Ukoliko ste na autocesti tempomat vam može uvelike pomoći da održavate optimalnu brzinu vozila. Kako bi smanjili otpor zraka u vožnji držite prozore zatvorenima. To će biti više bitno kod većih brzina.

Znatno manja potrošnja goriva uz ove savjete

Vjerojatno najznačajniji način do manje potrošnje goriva je da manje vozite auto. Koristite ga jedino ako morate. Ukoliko morate putovati svega par minuta udaljenosti, razmislite radije o hodanju ili vožnji bicikla. Ne samo da čete uštedjeti sljedeći puta benzinskoj pumpi već će vam biti i korisno za zdravlje. Pri vožnji tokom ljetne sezone korištenje klime vrlo učestalo. No, potrošnja goriva dok radi klima je znatno veća. Stoga je pokušajte koristiti umjereno. Težina vašeg vozila veliki je faktor u potrošnji goriva. Pokušajte ju smanjiti rješavajući se nepotrebnih stvari iz vašeg gepeka ili drugih mjesta u vozilu. Za svakih 50 kila u vašem vozilu, ekonomičnost potrošnje goriva pada za jedan do dva posto. Kao što smo već prethodno naveli, potrošnja goriva biti će manja sa što manjim otporom zraka. Ako se vozite gradom ili autocestom sa krovnim nosačem koji vam nije potreban, to će vam kreirati dodatan otpor zraka i povećati potrošnju.

Tagovi:

ProEngine Ultra - za manju potrošnju goriva

Aditiv za dizelske i benzinske koji štedi do 64 % goriva

  • možete uštedjeti čak 2500 kn mjesečno za gorivo
  • prijeći do 750 kilometara više s jednim spremnikom
  • zaštititi dijelove svog motora od istrošenosti
  • prestati biti ovisni o strašnim cijenama goriva i stalnim povišenjima
  • zahvaljujući tome imati više novca i rjeđe odlaziti k mehaničaru