motion free

Welltone - pobjeđuje hipertenziju i sve simptome

Započnite liječenje što je prije moguće

  • normalizira tlak prirodnim putem
  • obnavlja elastičnost krvnih žila
  • snižava razinu kolesterola u krvi
  • štiti od srčanih i moždanih udara

Poremećaj cerebralne cirkulacije – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Poremećaj cerebralne cirkulacije - uzrok, simptomi, liječenje

Poremećaj cerebralne cirkulacije, uzroci

Cerebralna cirkulacija označava protok krvi u naš mozak. Cirkulacija će omogućiti da naš mozak zdravo funkcionira i da se on redovito opskrbljuje kisikom i hranjivim tvarima. Poremećaj cerebralne cirkulacije označava oštećenje u navedenoj cirkulaciji, a kao rezultati navedenog mogu se pojaviti brojne komplikacije. Oštećenjem moždane cirkulacije mozak zaprima manje kisika i glukoze, i to uzrokuje oštećenje mozga i razne neurološke probleme. Zašto nastaje poremećaj u cerebralnoj cirkulaciji?

Stručnjaci navode kako su glavni uzroci za navedeno stanje sljedeći: Genetska predispozicija, urođene ili vremenom stečene tanke i krhke krvne žile, vaskularne bolesti od koje se izdvaja ateroskleroza, povećani krvni tlak, poremećaji rada srca, poremećaji mišićno koštanog sustava, dijabetes, prekomjerna tjelesna kilaža, pretjerano uživanje u alkoholu i pušenju, uzimanje određenih lijekova koji mijenjaju svojstva krvi, čest stres, iscrpljujuće dijete, nezdrava prehrana. Poremećaj cerebralne cirkulacije se javlja jednako među ženama i muškarcima, međutim poremećaj se najčešće pojavljuje kod starijih osoba koje imaju povijest bolesti.

Poremećaj cerebralne cirkulacije, simptomi

Simptomi navedenog stanja se pojavljuju unaprijed, ali stanje može brzo napredovati, što znači da je potrebno na vrijeme reagirati. Poremećaj cerebralne cirkulacije se najčešće očituje u sljedećim simptomima: Česta glavobolja koju mnogi zanemaruju, bol u očima koja postepeno postaje nepodnošljivija od sredine dana prema večeri, vrtoglavica koja se pojavljuje gotovo svakodnevno, mučnina i povraćanje koja često nastupi kada i glavobolja, blago oslabljen sluh, osjećaj zvonjenja ili zujanja u ušima, pojavljuju se grčevi i utrnulost, mišići glave postaju napeti, dolazi do smanjenja broja otkucaja srca.

Osim navedenih simptoma, mogući su i sljedeći simptomi: Promjena percepcije, pogoršava se pamćenje, dolazi do brzog umaranja i smanjenja učinkovitosti, povišena temperatura, trajni osjećaj pospanosti i umora. Veoma je važno na vrijeme prepoznati simptome poremećaja kako bi se smanjio rizik od razvoja ostalih bolesti i komplikacija. Poremećaj cerebralne cirkulacije može dovesti do moždanog udara koji će se pojaviti iznenada, i uz sebe nosi razvoj negativnih posljedica.

Poremećaj cerebralne cirkulacije, liječenje

Samo liječenje navedenog stanja ne uključuje samo terapiju lijekovima, već i potpuno mijenjanje životnih navika. Poremećaj cerebralne cirkulacije se najčešće događa radi nezdravih životnih navika koja se očituju na našem tijelu, primarno cirkulaciji koja se krene gušiti. Osnovne mjere u promjeni životnih navika donose promjene u prehrani: Potrebno je smanjiti konzumaciju soli, odbaciti konzumaciju alkohola, smanjiti tjelesnu kilažu ukoliko je pretjerana. Poželjno je u plan i program uvrstiti i svakodnevnu fizičku aktivnost u trajanju od minimalno 40 minuta dnevno.

Poželjno je slijediti mirniji tempo života, što znači izbjegavanje stresa. Nakon što osoba prođe sveobuhvatni pregled, dodjeljuje joj se individualni program liječenja. U pravilu, osobi će se prepisati određeni lijek koji će stabilizirati cirkulaciju u mozgu i spriječiti daljnje napredovanje. Poremećaj cerebralne cirkulacije se može liječiti i narodnim lijekovima. Ovdje se najčešće koriste infuzije koje su na bazi gloga, kamilice, vinova loze, Ginsenga. Poželjna je kombinacija glavne i prirodne terapije, kao i promjena u životnim navikama.

Tagovi:

motion free

Welltone - pobjeđuje hipertenziju i sve simptome

Započnite liječenje što je prije moguće

  • normalizira tlak prirodnim putem
  • obnavlja elastičnost krvnih žila
  • snižava razinu kolesterola u krvi
  • štiti od srčanih i moždanih udara