Pojas za ispravljanje leđa

motion free

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu
Pojas za ispravljanje leđa

Pojas za ispravljanje leđa je ortopedsko pomagalo

Zgrbljena leđa izazivaju neugodne bolove, otežane pokrete i ružno izgledaju, a korektivne vježbe svakako pomažu. No, kada su tegobe jako izražene i otežavaju vam svakodnevno funkcioniranje, pojas za ispravljanje leđa je ortopedsko pomagalo koje olakšava boli i djeluje korektivno na savijena ili zgrbljena leđa. Anatomskim prilijeganjem na tijelo drži vaša leđa u pravilnom položaju i olakšava posao oslabljenim leđnim mišićima. Cjelodnevnim nošenjem pojas uklanja ili barem ublažava bolove u vratu i ramenima i ispravlja deformiranost.

Pojas za ispravljanje leđa je napravljen od elastičnih materijala koji anatomski odlično priliježu na tijelo pa ga možete nositi ispod svake odjeće i u svakoj prilici. U prodaji se obično nalazi i do šest različitih veličina, a može se naručiti i pojas po mjeri. Upute za korištenje trebate pročitat prije prvog korištenja, a ako je potrebno možete se konzultirati i sa fizijatrom ili ortopedom. Pojas se na tržištu nalazi u više boja, ali boja kože odgovara svim stilovima odijevanja.

Pojas za ispravljanje leđa rasterećuje kralježnicu i eliminira bol

Ima više varijanti i modela ortopedskih pomagala za savijena leđa. Neki pojasevi imaju ugrađene magnete koji rasporedom prate prirodnu liniju kralježnice i pospješuju ispravljanje. Pojas sa ugrađenim vibracijskim uređajem koji radi na bateriju koju možete puniti vas vibracijama upozorava da se ispravite već kod savijanja od 25 stupnjeva. Vibracijski pojas za ispravljanje leđa rasterećuje kralježnicu i eliminira bol, ali vas elektro vibracijama opominje da se i sami uspravite čim se počnete grbiti i tako vraćate prirodno držanje.

Vibracijski pojas za ispravljanje leđa koristi punjivu bateriju koja može izdržati dva tjedna bez punjenja, a kada je i trebate puniti, napuni se za dva sata i ponovo ga možete koristiti. U prodaji se mogu naći i pojasevi koji uz elastin imaju i aluminijska ojačanja, koja su odlična potpora oslabljenim leđnim mišićima i deformiranoj kralježnici, ali ga morate pažljivo održavati, prati samo na ruke preporučenim sredstvom. No, postoje i univerzalni korektivni pojasevi za muškarce i žene.

Pojas za ispravljanje leđa korigira, stabilizira i fokusira kralježnicu

Jasno je da ponekada vježbanje nije dovoljno za ispravljanje pogrbljenosti od nepravilnog držanja tijela, zato je smišljeno mnogo različitih ortopedskih pomagala za ispravljanje povijenosti i olakšavanja boli u vratu i ramenima. Pojas za ispravljanje leđa korigira, stabilizira i fokusira kralježnicu u prirodni položaj, a koristan je svima, naročito osobama koje rade teške fizičke poslove ili poslove ponavljajućih kretnji ili dugog sjedenja u pognutom položaju. Ortopedske ljepljive trake, razni pojasevi ili čak specijalna odjeća tomu služe.

Pojas za ispravljanje leđa potiče leđne mišiće da rade svoj posao i vrati kralježnicu u prirodni položaj. Ortopedska pomagala su klinički testirana, a njihov utjecaj na ispravljanje deformirane kralježnice i jačanje leđnih mišića se sustavno istražuje zadnjih 15 godina, a rezultati su sve bolji i bolji, jer su se u tih 15 godina dogodila i mnoga inovativna rješenja u proizvodnji ortoza. No, znanstvene studije o utjecaju ortoza nisu ujednačene i sigurno će ih biti još jer se i novi ortopedski proizvodi stalno pojavljuju.


Tagovi:

motion free

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu