Podočnjaci uzroci

motion free

Beauty Derm - brzi preparat za podmlađivanje

Mladalački izgled i nakon četvrtog desetljeća života
 • crte lica postaju jasnije, bore se smanjuju
 • nestaje opuštenost obraza i podbratka
 • koža postaje snježnobijela i sjajna
 • bez ubrizgavanja injekcijom
 • skinite s lica 10-20 godina
 • hrani i regenerira kožu
 • rezultati već nakon tjedan dana
 • razvija kolagen i regenerira "matrice" među stanicama
Podočnjaci uzroci

Podočnjaci uzroci i zašto oni nastaju?

Svatko od nas se barem jednom probudio uz podočnjake. I dok su oni za većinu oni striktno estetski problem, oni mogu ukazivati i na razna zdravstvena stanja. Što su zapravo podočnjaci? Podočnjake možemo opisati kao promijene koje nastaju na koži koja se nalazi ispod naših očiju. Njihova pojava može uzrokovati vidljivu promjenu boje kože, može uzrokovati oteklinu ili učiniti kožu opuštenom. Podočnjake mnogi nazivaju i "Vrećicama", a oni se pojavljuju kod oba spola jednako, kao i u svim dobnim skupinama.

Podočnjaci uzroci mogu biti brojni, ali u najčešće svrstavamo: Starenje - Koža oko očiju postaje manje elastična i opušta se. Životni stil - Naš životni stil se veoma jasno ocrtava na tijelu i licu, što znači da će nezdrava prehrana i manjak fizičke aktivnosti uzrokovati preuranjeno starenje i nastanak bora. Izloženost suncu - UV zrake su najgori neprijatelj naše kože, pretjerano izlaganje može oštetiti osjetljivu kožu oko naših očiju. Nedostatak kvalitetnog sna - Oticanje kože ispod očiju je najčešće znak neispavanosti i umora. Podočnjaci uzroci također mogu biti i: Stres, pušenje, razne alergije.

Podočnjaci uzroci i kako prepoznati da li su oni ozbiljni ili ne?

Podočnjaci uzroci su najčešće vezani uz naš umor, i neispavanost, ali isto tako oni mogu biti povezani uz mnoga medicinska stanja. Medicinska stanja koja mogu utjecati na pojavu podočnjaka ispod očiju su razne alergije, anemija i dermatitis. Alergije - Kada dobijemo alergijsku reakciju najčešće oko očiju nastaju tamni krugovi. Alergen ulaskom u naš organizam stvara prijetnju i naše tijelo tada opušta histamin. Histamin može uzrokovati oticanje kao i dilataciju krvnih žilica, osobito na osjetljivim područjima poput očiju.

Anemija - Hemoglobin možemo opisati kao protein koji se nalazi u crvenim krvnim stanicama i on je odgovoran za prijenos kisika po tijelu. Kada tijelo pati od manjka hemoglobina ili kada postoji niski broj crvenih krvnih zrnaca, tada dolazi do anemije. Pri nedostatku željeza u krvi koža će izgledati bljeđe, a promjena boje će se najviše očitavati kod očiju. Dermatitis - Navedeno stanje povezujemo s upalom kože, a ona se očituje i na području oko očiju. Taloženje melanina se često događa baš oko očiju i dolazi do nastanka hiperpigmentskog prstena. Podočnjaci uzroci mogu i ne moraju biti povezani s našim zdravljem, no bitno je povezati određene simptome.

Podočnjaci uzroci i kako ukloniti podočnjake?

Sada kada znamo koji su podočnjaci uzroci, možemo se pozabaviti tematikom njihovog rješavanja. Liječenje je sasvim bezbolno. Najčešći lijekovi protiv podočnjaka su: Zdrav život - Pobrinite se da imate uravnoteženu prehranu koja je bogata raznim voćem i povrćem. Redovito vježbajte i smanjite osjećaj stresa uz pomoć određenih opuštajućih aktivnosti. Pijte puno tekućine - Tijekom dana naše tijelo gubi puno tekućine, i rijetko kad ju u potpunosti nadoknadimo. Pijte barem 1,5 l vode dnevno.

Imajte kvalitetan san - Spavajte minimalno 7 sati po noći i pobrinite se da je vaš san kvalitetan. Smanjite korištenje uređaja - Uređaji koji emitiraju plavu svjetlost mogu biti štetni za naše oči i često dovodi do njihovog naprezanja i isušivanja. Krema za lice - Dnevna rutina brige o licu se sastoji i od kreme za oči. Koristite kreme na prirodnoj bazi. Borba protiv podočnjaka ne mora biti teška, točnije, potrebno je samo prilagoditi svoj način života. Podočnjaci uzroci su često znak umora, no potrebno je obratiti pažnju i na moguća zdravstvena stanja.


Tagovi:

motion free

Beauty Derm - brzi preparat za podmlađivanje

Mladalački izgled i nakon četvrtog desetljeća života
 • crte lica postaju jasnije, bore se smanjuju
 • nestaje opuštenost obraza i podbratka
 • koža postaje snježnobijela i sjajna
 • bez ubrizgavanja injekcijom
 • skinite s lica 10-20 godina
 • hrani i regenerira kožu
 • rezultati već nakon tjedan dana
 • razvija kolagen i regenerira "matrice" među stanicama