Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav

Pijesak u očima – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Pijesak u očima - uzrok, simptomi, liječenje

Pijesak u očima – koji su simptomi?

Osjećaj nelagode u očima, svrbež, peckanje pa čak i osjećaj kao da postoji pijesak u očima javlja se sve češće kod ljudi. Ponekad je zbilja situacija da u oči dođe nešto što nas može iritirati, bilo da se radi o nekoj prašini, malom kukcu ili sličnome, no ponekad je to rezultat nekih drugih problema, bilo da su u pitanju vanjski uzroci ili pak oni zdravstvene prirode. Iako osjećaj da imamo pijesak u očima u slučajevima kada je vanjski uzročnik prođe sam od sebe kako vrijeme prolazi, ukoliko trljamo oči možemo odugovlačiti taj proces i dodatno si otežati situaciju. Ukoliko uočite neke nečistoće u oku, pokušajte se natjerati na to da vam oči zasuze jer je to prirodan način na koji se naše oči čiste od nečistoća, no isto tako su suze te koje lubriciraju površinu oka zbog čega se trenje smanjuje, što može rezultirati slabijim osjećajem grebanja ili osjećaja pijeska u očima.

Pijesak u očima – koji su uzroci?

Pijesak u očima može biti rezultat nekih zdravstvenih problema poput abrazije rožnice. Abrazija rožnice poznatija je kao ogrebotina rožnice i do tog stanja može doći ukoliko u oko doista dospije pijesak ili neko drugo strano tijelo. Ono što je problem kod ove situacije je to da osjećaj pijeska u očima pojedinca tjera na trljanje očiju, čime se može oštetiti površina oka, no isto tako se mogu prenijeti razne bakterije i virusi s ruku na oči te to može dovesti do raznih infekcija. Pijesak u očima može biti rezultat konjunktivitisa ili upale oka koja može biti rezultat ranije navedenih bakterija i virusa, no isto tako ga ponekad uzrokuju i alergije. Iako je konjunktivitis neugodan, najčešće ne predstavlja veći problem za zdravlje, no svakako je dobro zatražiti liječničku pomoć kako bi ubrzali oporavak. Osjećaj pijeska u očima može se javiti i kod nekih drugih bolesti, no isto tako može biti i rezultat nuspojava nekih lijekova koje ljudi uzimaju.

Pijesak u očima – kako se liječi?

Pijesak u očima najčešće muči ljude koji provode velike količine vremena pred ekranima računala ili laptopa te kod onih koji su velike količine vremena u klimatiziranim prostorima. Osim klimatiziranih prostora, nevažno radi li se o grijanju ili hlađenju, osjećaj pijeska u očima se može javiti i kada ste na vjetrovitom području ili vrlo visokim temperaturama jer takvi uvjeti isušuju oko. Ukoliko često hodate na bazene, klor vam može iritirati oči te će se pojaviti osjećaj kao da imate pijesak u očima. Taj osjećaj može se pojaviti i kod osoba koje nose kontaktne leće, posebice kada ih nose veliki broj sati dnevno. Zapravo se radi o suhom oku te je tada dobro koristiti kapi za oči koje će pomoći navlažiti vaše oči ukoliko oči nisu u stanju napraviti same od sebe. Osjećaj pijeska u očima često se lako rješava uz navedene kapi koje se mogu kupiti u svakoj ljekarni, no ukoliko sumnjate na ozbiljniji zdravstveni problem, svakako kontaktirajte svog liječnika.

Tagovi:

Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav