motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Perutanje kože na nogama – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Perutanje kože na nogama - uzrok, simptomi, liječenje

Perutanje kože na nogama, uzroci

Perutanje kože na nogama je upalni proces u koži koji može biti uzrokovan opekotinama, raznim alergijama, dermatitisom ili raznim kozmetičkim preparatima. Koji su glavni uzroci perutanja kože? Koža je svakako naš najveći organ na tijelu i sastoji se od svega 3 sloja. Površinski sloj nazivamo epiderma i on je zaslužan za samu zaštitu od mogućih štetnih tvari i za pohranjivanje vode. Kada naša koža izgubi vlažnost može se pojaviti suhoća, crvenilo i na kraju perutanje. Neki od glavnih uzroka perutanja kože su:

Opekotine sa strane sunca, alergijske reakcije, vrste dermatitisa, psorijaza, poremećaj u imunološkom sustavu, neželjena reakcija na određenu šminku ili kozmetičke preparate, neželjena reakcija na lijekove, prekomjerno znojenje. Perutanje kože na nogama je česta pojava, baš kao i na rukama. Svakodnevnim korištenjem nogu nije niti čudo da dolazi do raznih promjena na koži. Perutanje se najčešće pojavljuje ljeti kada je koža izložena suncu, kao i zimi kada suhoća i hladan zrak djeluju na kožu.

Perutanje kože na nogama, simptomi

Najčešći simptomi koji ukazuju na perutanje kože su sljedeći: Suha kao i zategnuta koža, lagana pojava crvenila, svrbež koji će dovesti do perutanja kože. Perutanje se može dogoditi na bilo kojem djelu tijela. Perutanje kože na nogama je razlog suhoće. Na nogama najčešće nastradaju potkoljenica, peta i stopala. Sva mjesta mogu biti ispucala. Kako bi spriječili daljnji razvoj perutanja, prvi korak koji možete poduzeti je pregled sastava šampona ili losiona za tijelo kojeg koristite. Ukoliko imate osjetljivu kožu, određeni sastojci mogu stvoriti kontra efekt u njezi.

Perutanje kože na nogama je najčešća na stopalima. Koža na stopalima se najčešće peruta radi prisutnosti gljivične infekcije. Nedovoljno sušenje stopala nakon kupanja, loša higijena i određeni lijekovi također mogu pridonijeti perutanju kože. Suha koža na nogama se može riješiti uz pomoć određenih masti ili krema koje može propisati dermatolog. Važno je naglasiti kako bi kožu nogu trebalo zaštititi prije izlaganja suncu i kako bi se trebale koristiti hidratizirajuće kreme s faktorom zaštite, u suprotnom riskirate opekotine i perutanje, kao i liječenje s strane liječnika.

Perutanje kože na nogama, liječenje

Perutanje kože na nogama ne zahtijeva hitnu liječničku intervenciju, no dobro je znati kada bi trebalo potražiti pomoć. Kada je potrebno potražiti pomoć liječnika? U većini slučajeva pravilna kućna njega će riješiti navedeni problem, ali obavezno se javite liječniku ukoliko dođe do sljedećeg: Stanje kože se nije popravilo i perutanje se nije povuklo, suha koža je postala crvena i dolazi do krvarenja, svrbež i suhoća ometaju svakodnevno funkcioniranje i spavanje, rade se otvorene rane i nastaju infekcije od češanja.

Perutanje kože na nogama se može liječiti raznim kozmetičkim preparatima ili kremama koje je propisao liječnik ili dermatolog. Od prirodnim+h metoda liječenja možete iskoristiti sodu bikarbonu, limunov sok, gel od aloe vere i jabučni ocat. Preporučuje se i korištenje raznih prirodnih ulja poput ulja badema ili ricinusa. Važno je imati na pameti da koža zahtjeva određenu brigu, bez obzira na njeno stanje ili godišnje doba. Perutanje kože je najčešće znak manjka hidratacije.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente