Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Peckanje tijekom mokrenja – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Peckanje tijekom mokrenja - uzrok i liječenje

Peckanje tijekom mokrenja ili cistitis se češće javlja kod žena

Upale mjehura se javljaju kod žena, muškaraca i djece, ali peckanje tijekom mokrenja ili cistitis se češće javlja kod žena, što nikako ne znači da se ne može pojaviti i kod muškaraca. Disurija ili cistitis je češća pojava kod žena zbog anatomske građe i položaja mokraćnog mjehura jer je tako položen mjehur otvoreniji infekcijama i zarazama. Neugodna bol i pečenje otežavaju mokrenje i samo liječnik laboratorijskom pretragom urina može utvrditi pravi uzrok upale mjehura i adekvatno ga liječiti.

Peckanje tijekom mokrenja nikada ne bi smjeli ignorirati, jer može biti uzrokovan različitim uzrocima, a može biti i simptom bolesti drugih organa. Bakterijske upale mjehura se liječe antibioticima, a ovisno o vrsti bakterija često je potrebno primijeniti ciljanu terapiju. Pobornici prirodnih terapija smiju koristiti svoje prirodne pripravke, ali samo ako i liječnikove preporuke disciplinirano slijede, ako žele cistitis izliječiti. Ako se cistitis ne izliječi do kraja, vraća se u još težem obliku, zato slijedite liječničke upute.

Peckanje tijekom mokrenja češće pogađa rizične skupine

Osobe koje boluju od dijabetesa, trudnice, osobe koje prolaze terapiju zračenjem, muškarci koji imaju neliječeni prostatitis, pacijenti koji su imali kirurške zahvate u zoni mjehura, djeca koja imaju česte upale mjehura, zapravo skupina podložna disuriji je povelika. Peckanje tijekom mokrenja češće pogađa rizične skupine, ako spadate u rizične osobe, od takvih komplikacija kao što je cistitis jedina obrana je sustavno liječenje i potpuno izlječenje. Ako koristite tampone pravilno ih umećite jer i oni mogu biti uzrok cistitisa.

Peckanje tijekom mokrenja, žene koje ulaze u menopauzu također pripadaju u rizičnu skupinu koja lako dobiju cistitis, teško ga liječe i ako ga ne izliječe, a neizliječeni cistitis slabi stijenku mjehura i dovodi do preuranjene inkontinencije. Od prirodnih lijekova koje koristite uz propisanu terapiju koristite pripravke koji će obnoviti sluznicu i ojačati stijenke mjehura. Kod infekcije mjehura i urinarnih puteva se može pojaviti temperatura, groznica, krv u urinu i kod žena i kod muškaraca, a ponekad i kod djece.

Koji prirodni lijekovi ublažavaju peckanje tijekom mokrenja

Ako liječnik utvrdi da ne trebate antibiotsku terapiju, korisno je znati koji prirodni lijekovi ublažavaju peckanje tijekom mokrenja. Kao prvo povećajte količinu tekućina pijenjem vode, čajeva ili povrtnih juha. Pomažu čajevi od medvjetke (medvjeđe grožđe – uvin čaj), kukuruzne svile, kamilice (čaj i kupka), preparati od brusnice, eterična ulja eukaliptusa, borovnice i sandalovine u kupkama, čaj od ječma (ječmena voda) sa sodom bikarbonom, pazite na prehranu, izbacite slatko, kavu i alkohol i pojačajte intimnu higijenu.

Kisela hrana pomaže i sve namirnice bogate vitaminima. Peckanje tijekom mokrenja prehranom možete pogoršati, ali i ublažiti, pa i zaustaviti. Pušenje također može pogoršati nadraženost i pojačati peckanje, bilo bi najbolje prestati ili barem smanjite broj cigareta. Nosite pamučno rublje koje se može iskuhavati i redovito ga mijenjajte kao i uloške i tampone. Birajte blaga i neutralna sredstva za osobnu higijenu, jer agresivni gelovi i šamponi također mogu pojačati nadraženost i pečenje, ako već pijete sokove, pijte onaj od brusnice.

Tagovi:

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti