Parazol - pouzdano sredstvo protiv parazita

Provjerite da li imate simptome zaraze!

 • Alergija (osip, suzenje očiju i curenje nosa)
 • Česte prehlade, upala krajnika, začepljen nos
 • Kronični umor (brzo se umarate bez obzira što radili)
 • Česte glavobolje, zatvor i proljev
 • Bol u mišićima i zglobovima
 • Nervoza, nesanica i gubitak apetita
 • Tamni krugovi i vrećice ispod očiju

 

Paraziti u tijelu – uzrok, simptomi i liječenje

Sponzorirano

Paraziti u tijelu - uzrok, simptomi i liječenje

Paraziti u tijelu koji su mogući uzroci

Paraziti u tijelu se mogu pojaviti ukoliko ste konzumirali zaraženu vodu i hranu, ali i ako ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom ili zaraženom životinjom. Također, ukoliko putujete u nerazvijene zemlje poput Indije, Afrike, Kine ili Južne Amerike postoji velika vjerojatnost da ćete dobiti parazite ukoliko se prije toga niste cijepili. Za te zemlje predviđena su cijepljenja upravo iz tih razloga da ne dobijete bolesti koje su iskorijenjene u razvijenom svijetu, ali još uvijek postoje u nehigijenskim uvjetima nerazvijenih zemalja.

Uzroci zbog kojih se pojave paraziti u tijelu dakle mogu biti voda koja nije prokuhana, svježe povrće i voće, te nedovoljno termički prerađena hrana koju konzumirate. Također, uzrok može biti i nedovoljna higijena vaši ruku jer ste možda dirali zaražene površine na kojima jajašca parazita mogu preživjeti i danima bez domaćina.

Paraziti se mogu dobiti naročito od mesa svinjetine ukoliko nije dovoljno termički obrađena, stoga nemojte jesti polusirove i sirove mesne proizvode jer rizk da unesete parazite u svoje tijelo je velik.

Simptomi paraziti u tijelu

Paraziti u tijelu se mogu nastaniti u vašem probavnom sustavu, u vašem mozgu, ali i zapravo putem krvotoka mogu doprijeti u razne organe vašeg tijela. Ovisno o tome gdje se ličinke nastanjuju tako se i upalni procesi koje one izazivaju nazivaju neurocisticerkoza na primjer koja je infekcija od ličinki parazita iz svinjetine te se krvotokom mogu raširiti cijelim tijelom. Kada se ličinke skupe na jednom mjestu formirat će ciste i uzrokovati bolne upale.

Simptomi koji se mogu pojaviti ukoliko postoje paraziti u tijelu su svakako bolovi u trbuhu, ali mogu se pojaviti i drugi simptomi kao što su glavobolje, promjene osobnosti, psihološki i mentalni poremećaji, te napadaji naročito ako su se ličinke probile do mozga. Ciste koju ličinke naprave izazivaju infekciju i može doći do puknuća tih cisti i uzrokovati meningitis.

Nešto blaži su uzroci kada se paraziti nalaze u probavnom sustavu iako mogu biti bolni grčevi, mučnine, gubitak apetita, pad imuniteta, proljevi ili kronični zatvor, moguća je pojava krvi u stolici, ali i alergijske reakcije na koži u obliku dermatitisa.

Liječenje paraziti u tijelu

Kao i kod svake bolesti uvijek je bolje spriječiti nego liječiti, pa kako ne bi došlo do zaraze parazitima strogo pazite na higijenu od ruku do posteljine, odjeće, te pazite na vodu i hranu koju konzumirate. No, ukoliko se ipak dogodi da ste negdje pokupili parazite i na vrijeme to otkrili pretragama liječenje nije komplicirano, ali može biti dugotrajno.

Paraziti u tijelu se liječe pomoću tableta protiv crijevnih parazita, te pri tome trebate paziti na higijenu kako svojoj okolini ne biste prenijeli ovu zarazu. Ovi lijekovi djeluju na način da izgladnjuju parazite, te na taj način će ih izgladnjivanjem usmrtiti. Liječenje lijekovima tradicionalne medicine se provodi tri dana, nakon čega slijedi čišćenje organizma od odumrlih parazita.

Paraziti u tijelu se mogu otkloniti i dodacima prehrani u obliku čaja, tableta i sirupa koji se danas mogu pronaći na tržištu i vrlo su učinkoviti i djeluju blagotvorno na ljudski organizam ne samo da uništavaju parazite, nego čiste organizam i regeneriraju ljudsko tijelo.

Tagovi:

Parazol - pouzdano sredstvo protiv parazita

Provjerite da li imate simptome zaraze!

 • Alergija (osip, suzenje očiju i curenje nosa)
 • Česte prehlade, upala krajnika, začepljen nos
 • Kronični umor (brzo se umarate bez obzira što radili)
 • Česte glavobolje, zatvor i proljev
 • Bol u mišićima i zglobovima
 • Nervoza, nesanica i gubitak apetita
 • Tamni krugovi i vrećice ispod očiju