Parazol - pouzdano sredstvo protiv parazita

Provjerite da li imate simptome zaraze!

 • Uklanja parazite već tijekom 1. tretmana
 • Poboljšava zdravlje i štiti jetru, srce, pluća, želudac i kožu od parazita
 • Poboljšava razgradnju parazita u crijevima i deaktivira izlegnuta jaja
 • Uklanja crijevne gliste i njihova jaja
 • Normalizira rad gušterače
 • Uklanja alergijski dermatitis
 • Eliminira gastritis, ulkus i proljev
 • Uklanja anemiju

Paraziti u crijevima – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Paraziti u crijevima - uzrok, simptomi, liječenje

Paraziti u crijevima koji su uzroci

Paraziti u crijevima ulaze u ljudski organizam na različite načine. Paraziti nisu specifičnosti slabo razvijenih područja koja nemaju zadovoljavajuće higijenske uvjete, nego su prisutni i u razvijenom dijelu svijeta gdje je higijena na visokom nivou. Razlog i uzrok tome da paraziti ipak i u higijenskim uvjeti dolaze u ljudsko tijelo je taj da paraziti polažu jajašca koja ogu preživjeti i do tri tjedna izvan domaćina na površinama poput namještaja, posteljine, odjeće i vrlo lako se rukama prenose u ljudski organizam.

Također još jedan od uzroka su i kućni ljubimci koji su moguće zaraženi parazitima a žive u našim domaćinstvima i nismo ih uz pomoć veterinara očistili od parazita. Parazit Enterobius je najčešći uzročnik pojave parazita u ljudskom organizmu, a njihova pojava je moguća u kuhinjama koje opskrbljuju hranom domove, kampove, škole, vrtiće i druge ustanove u kojima se hrane grupe djece ili odraslih ljudi.

Ujedno ukoliko konzumiramo nedovoljno termički prerađenu hranu ili ne operemo voće i povrće dovoljno dobro to može biti još jedan od uzročnika da se pojave paraziti u crijevima koji se mogu vrlo lako prenositi sa osobe na osobu. Ukoliko je netko od ukućana zaražen parazitima bit će potrebno da se testiraju i ostali ukućani.

Paraziti u crijevima koji su simptomi

Osnovni simptom koji upućuje da su kod vas paraziti u crijevima je svrbež u području anusa koji može biti nesnosan. S obzirom da ženke parazita noću polažu jajašca i ta jajašca putuju do anusa te se tako prenose van tijela na predmete i odjeću, svrab noću može izazvati nesanicu i nemiran san, te dovesti do neispavanosti.

Neispavanost će dovesti do kroničnog umora, nervoze i neraspoloženja, te ćete osjećati nemoćnosti i sve će vam biti teško jer je tijelo iscrpljeno pogotovo ako ne liječite svoje stanje. Ukoliko imate ovakve simptome provjerite nalaze svoje stolice i savjetujete se sa svojim liječnikom kada dobijete nalaze što napraviti.

Paraziti u crijevima sami po sebi nisu opasni dok su u probavnom sustavu, ali ukoliko ništa ne poduzimate oni će se razmnožiti i probiti stijenke crijeva probavnog sustava i mogu se proširiti i do mozga osobe koja je zaražena parazitima te na taj način izazvati ozbiljne probleme za ljudsko zdravlje, te poremetiti normalan rad brojih organa u ljudskom tijelu.

Paraziti u crijevima kako se liječe

Zasigurno se pitate kad su vam potvrdili da se u vašem tijelu nalaze paraziti u crijevima kako se oni liječe. Nakon što je vaš liječnik dobio rezultate pretrage vaše stolice potvrdno da se radi o parazitima u vašem tijelu preporučit će vam lijekove koji će pomoći da se paraziti unište u vašem tijelu i izbace van iz vašeg organizma.

Da biste pomogli liječenju potrebno je i promijeniti način prehrane da uvedete namirnice koje imaju više vlakana kako bi se stolica i otpaci iz tijela brže probavljali i stolica redovito praznila. Konzumiranje dovoljno tekućine pomoći će bržem metabolizmu i očistiti vaš organizam.

Osim kemijskih lijekova, danas na tržištu postoje i preparati koji su proizvedeni na prirodnoj bazi i pomažu u uništavanju parazita ukoliko se paraziti u crijevima nalaze u vašem tijelu. Takvi preparati mogu se nabaviti bez liječničkog recepta, no prije nego ih nabavite i krenete konzumirati svakako se posavjetujete sa svojim liječnikom i nemojte ih kombinirati sa kemijskim lijekovima protiv parazita da se ne bi uništila crijevna flora probavnog sustava.

Tagovi:

Parazol - pouzdano sredstvo protiv parazita

Provjerite da li imate simptome zaraze!

 • Uklanja parazite već tijekom 1. tretmana
 • Poboljšava zdravlje i štiti jetru, srce, pluća, želudac i kožu od parazita
 • Poboljšava razgradnju parazita u crijevima i deaktivira izlegnuta jaja
 • Uklanja crijevne gliste i njihova jaja
 • Normalizira rad gušterače
 • Uklanja alergijski dermatitis
 • Eliminira gastritis, ulkus i proljev
 • Uklanja anemiju