Padova što vidjeti

Padova što vidjeti

Padova što vidjeti u gradu?

Padova je grad smješten u sjevernoj Italiji, u regiji Veneto. To je jedan od najvažnijih kulturnih, ekonomskih i obrazovnih centara u zemlji. Grad ima dugu povijest koja seže u antičko doba, a danas je poznat po svojim bogatim kulturnim spomenicima, sveučilištu i znanstvenim institucijama. Jedna od najpoznatijih znamenitosti u Padovi je Bazilika sv. Ante, koja je posvećena svetom Antunu Padovanskom, svećeniku i asketu iz 13. stoljeća. Ova impozantna crkva privlači posjetitelje svojom arhitekturom i umjetničkim djelima, uključujući radove slavnog renesansnog umjetnika Donatella. Grad također ima bogato povijesno središte s uskim ulicama, trgovima i brojnim crkvama koje svjedoče o njegovoj prošlosti. Padova što vidjeti prvo je Piazza dei Signori, jedan od glavnih trgova gdje se nalazi Gradska vijećnica i druge brojne povijesne zgrade. Padova ima i jedno od najstarijih sveučilišta u Europi, Sveučilište u Padovi, osnovano 1222. godine. Ono je postalo važno središte znanja i istraživanja te je doprinijelo ugledu grada kao obrazovnog centra. Uz bogatu kulturnu baštinu, Padova je i moderni grad s živopisnom atmosferom. Ljubitelji umjetnosti, znanosti i povijesti mogu uživati istražujući sve što ovaj grad ima ponuditi. U nastavku Vam donosimo popis Padova što vidjeti od atrakcija.

Padova što vidjeti tijekom posjete?

Padova je grad bogate kulturne baštine s mnogo zanimljivih znamenitosti. Prvo na popisu Padova što vidjeti je Bazilika sv. Antuna, impozantna crkva posvećena je sv. Antunu Padovanskom. Unutar bazilike možete vidjeti njegove relikvije te predivne umjetničke radove, uključujući kipove i freske. Kapela Scrovegni je dom začudujućeg ciklusa freski Giotto di Bondonea. Freske prikazuju Biblijske priče i scene iz života Isusa Krista. Prato della Valle je veliki trg okružen vodom jedno je od najvećih trgova u Italiji. Prekrasan je prostor za šetnju, odmor i uživanje u arhitekturi okolnih zgrada. Palazzo della Ragione je srednjovjekovna palača ima impozantnu arhitekturu i nekada je bio sjedište lokalne uprave. Danas je popularno mjesto za posjetitelje zbog svoje povijesne važnosti. Sveučilište u Padovi je jedno od najstarijih sveučilišta u svijetu, osnovano 1222. godine. Sveučilište ima prekrasan kampus i značajnu kulturnu te znanstvenu povijest. Orto Botanico di Padova je botanički vrt iz 16. stoljeća, jedan od najstarijih na svijetu. Vrt ima raznoliku kolekciju biljaka i stabala te je mjesto gdje posjetitelji mogu uživati u mirnom okruženju. Muzej Eremitani je smješten uz baziliku sv. Antuna, ovaj muzej čuva zbirku umjetničkih djela, arheoloških nalaza i drugih predmeta koji svjedoče o povijesti grada. Sljedeće na popisu Padova što vidjeti je Piazza dei Signori, centralni trg u Padovi koji je okružen brojnim povijesnim zgradama i crkvama. Na trgu se nalazi i veličanstvena Gradska vijećnica.

Padova što vidjeti na putovanju?

Uz već spomenute znamenitosti, Padova što vidjeti nudi još puno toga drugoga što vrijedi posjetiti tijekom posjete ovim gradom. Basilica di Santa Giustina je jedna od najvažnijih sakralnih građevina u Padovi. Unutar crkve možete vidjeti prekrasne umjetničke radove i freske. Palazzo Bo je sjedište Sveučilišta u Padovi. Posjetitelji mogu istraživati povijesne učionice, a posebno je zanimljiva Anatomski teatar, koji datira iz 16. stoljeća. Museo del Precinema je muzej posvećen povijesti filma i predfilma. Nudi zanimljive eksponate koji prikazuju evoluciju filma od svojih početaka. Specola di Padova je astronomski opservatorij koji seže unatrag više od 200 godina, a ovdje posjetitelji mogu saznati više o astronomiji i promatrati zvijezde kroz teleskop. Museo d'Arte Applicata per le Industrie je muzej posvećen primijenjenim umjetnostima i industriji, s izložbama koje obuhvaćaju različite aspekte umjetnosti, od dizajna do obrta. Sljedeće na popisu Padova što vidjeti je Tržnica u Padovi nudi bogatu ponudu talijanske hrane, te ovdje možete pronaći svježe proizvode, meso, ribu i druge delicije. Caffè Pedrocchi je legendarni kafić koji datira iz 19. stoljeća.


Tagovi: