Kada počinju zimske olimpijske igre

Kada počinju zimske olimpijske igre

Od kada počinju Zimske olimpijske igre

Znate li kada počinju Zimske olimpijske igre? Kada su i u kojoj zemlji prvi put održani? Zimske olimpijske igre održavaju se svake 4 godine. Ovaj važan sportski događaj datira iz 1924. godine, osim 1940. i 1944. godine zbog Drugog svjetskog rata. Do 1992. ljetne i zimske igre održavale su se iste godine, a od 1994. izmjenjivale su se svake dvije godine. Uključuju 15 zimskih sportova, od skijanja, hokeja na ledu, umjetničkog klizanja, boba do curlinga i skijaških skokova. Organizira ih Međunarodni olimpijski odbor. Prve Zimske olimpijske igre održane su 25. siječnja 1924. u Chamonixu u Francuskoj i završile su 4. veljače. Tada je sudjelovalo 16 zemalja i 258 sportaša. Zemlje koje su sudjelovale na ovom događaju su: Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Austrija, Kanada, Švedska, Belgija, Norveška, Latvija, Čehoslovačka, Jugoslavija, Poljska, Švicarska, Francuska, Mađarska, Italija. Manifestacija je privukla stotine tisuća gledatelja, što je bio veliki uspjeh. Danas, kada počinju Zimske olimpijske igre, to je od velike važnosti za ljubitelje sporta, jer mogu uživati u epskim podvizima svjetski poznatih i slavnih sportaša.

Kada počinju Zimske olimpijske igre i koji je njihov značaj

Kao što je poznato, vrijeme kada počinju Zimske olimpijske igre je svjetski sportski događaj koji se održava svake četiri godine. Stotine sportaša koji su predani osvajanju medalja pridonose još većem prestižu ovog natjecanja. Zimske olimpijske igre uključuju uzbudljive sportove koji se igraju u snježnom okruženju. Upravo zbog specifičnosti svake discipline, od sportaša se zahtijevaju posebne vještine kao što su snaga, izdržljivost, preciznost, ravnoteža i brzina. Pogledajmo glavne discipline ovog događaja koje ga čine iznimno uzbudljivim i zanimljivim. Među najpopularnijim disciplinama zimskih igara je alpsko skijanje. Sastoji se od brzog spusta, s prolazima između "vrata", kočića zabijenih u snijeg, a cilj je završiti stazu u što kraćem vremenu. Sportaši postižu brzine do 120 km/h na stazi punoj oštrih zavoja i skokova. Bob, još jedan zimski sport, smatra se najsimboličnijim natjecanjem od svih zimskih igara. Ovaj sport se igra u parovima, gdje se rade dva do četiri spusta na ledenim stazama, a pobjeđuje onaj s najbržim ukupnim vremenom. Među ostalim disciplinama kada počinju Zimske olimpijske igre su klizanje, biatlon, sanjkanje, hokej na ledu, Carling, Snowboarding itd.

Gdje i kada počinju Zimske olimpijske igre 2026.?

Razdoblje kada počinju Zimske olimpijske igre događaj je koji osvaja sve ljubitelje sporta diljem svijeta. Od svojih skromnih početaka do danas ovo natjecanje nudi širok izbor zimskih sportova. Pruža posebnu priliku sportašima da pokažu svoje najbolje vještine i postignu pobjedu. Ako se pitate gdje i kada počinju Zimske olimpijske igre 2026., one će se održati u Italiji. Ceremonija otvaranja održat će se 6. veljače 2026., a ceremonija zatvaranja 22. veljače 2026. Većina događanja održat će se u Milanu iu Cortini d'Ampezzo. To će biti treće Zimske olimpijske igre za Italiju. Ovo natjecanje okupit će blizu 2900 svjetskih sportaša, od čega će 47 posto biti žene. Popis sportova kada počnu Zimske olimpijske igre 2026. uključuje: skijaške skokove, alpsko skijanje, slobodno skijanje, brzo klizanje, umjetničko klizanje, brzo klizanje na kratke staze, hokej, skijaško trčanje, snowboarding, curling, bob, biatlon, skijanje, planinarenje, alpsko skijanje sankanja bit će uvršteno kao novi sport zahvaljujući prošlogodišnjoj odluci Međunarodnog olimpijskog odbora.


Tagovi: