Ovo je najopasnija namirnica koju jedemo: Često je na sniženju, a izaziva najteže bolesti

Zanimljivosti

Ovo je najopasnija namirnica koju jedemo: Često je na sniženju, a izaziva najteže bolesti

Najopasnija namirnica koju svi jedemo

Hrana je gorivo koje pokreće naš motor odnosno naše tijelo, te nam daje energiju i snagu za svaki dan. Mnogi od nas pokušavamo se hraniti što zdravije, no ponekad kada nemamo vremena da si napravimo nešto fino i zdravo, odaberemo već gotovu ili brzo gotovu hranu. Većina već gotovih stvari koje nađemo u smrzavici u dućanu ili ono što kupimo u pekarni ili fast food restoranu sadrže loše i slabo kvalitetne nutrijente koje donose više štete nego koristi našem organizmu. Najčešće se to o namirnica koje sadrže puno masti i šećera u sebi, te one zapravo potiču još veću želju za hranom.

To se još nazivaju i praznim namirnicama jer su napravljene od rafiniranih ugljikohidrata, a ujedno one imaju nisku energetsku vrijednost, a imaju visoku kalorijsku vrijednost. Osim toga, šećer i mast uništava vitamine i minerale u našem organizmu. Postoji cijeli spisak koje su to sve namirnice koje pripadaju listi praznih namirnica, a postoji jedna koja se naziva najopasnija namirnica jer uzrokuje neke od najtežih bolesti. U nastavku ćemo vam reći koja je to najopasnija namirnica.

Najopasnija namirnica koja izaziva bolesti

Kada je u pitanju koja je to najopasnija namirnica na svijetu koju biste odmah trebali prestati konzumirati, to vam je namirnica koju možete pronaći u svakoj trgovini i ona je često na sniženju. Iako ju mnogi vole jesti i sviđa im se to što je brzo gotovo, ali je jako štetna za čovjekov organizam, te je puna štetnih kemikalija, otrova, pesticida, hormona i antibiotika.

Najopasnija namirnica o kojoj mi pričamo su hrenovke, a hrenovke se prave od ostataka životinja kao što su životinjski organi, hrskavice, kosti, crijeva, kože, noge, uši, njuške i slično. Mnogi su znanstvenici napravili razne studije i istraživanja gdje su istraživali povezanost hrenovke i nastanak raka, a krajnji rezultati su bili zapanjujući. Sastav hrenovke sadrži čak nevjerojatnih 50 posto otrova i štetnih tvari. Čak je i svjetski fond za istraživanje raka poručio ljudima da trebaju izbaciti hrenovke iz svoje prehrane kako bi si sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih.

Najopasnija namirnica koju trebate izbjeći

Sada kada smo vam rekli da je hrenovka najopasnija namirnica, u ovom dijelu ćemo vam reći koje su još namirnice nezdrave i štetne po vašem zdravlju. Osim što su hrenovke loše po vaše zdravlje, ujedno u tu istu skupinu se nalazi i pašteta, kobasice, šunka, parizer te ostale tvornički zapakirane mesne delicije.

Neprerađeno meso vam je najzdravija opcija za vas jer točno znate što kupujete, no kod prerađenog mesa vi ne znate zapravo što ste uzeli, i često ljudi koji konzumiraju puno prerađenog mesa imaju veći rizik od raka, srčanih bolesti i dijabetesa tip 2. Sva prerađena hrana vam je opasna i to se isto tako može smatrati kao najopasnija namirnica. Najbolje vam je da što više kupujete hranu koja je neprerađena, koja je svježa i zdrava, koja sadrži kvalitetne nutrijente i nema štetne stvari u sebi. To mogu biti namirnice koje kupite na tržnici, ili od proizvođača u kojeg imate povjerenja.
Tagovi:

Komentiraj

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)