Ovako ćete skuhati jaja bez da vam puknu: U vodu dodajte samo jednu stvar – bit ćete nam zahvalni!

Ovako ćete skuhati jaja bez da vam puknu: U vodu dodajte samo jednu stvar - bit ćete nam zahvalni!

Kako se kuhaju jaja?

Svatko od nas zna pripremiti barem nekoliko jednostavnih jela u kuhinji. Ono za što Van zaista ne trebaju kulinarske vještine je kuhanje jaja. Ovo je nešto što svatko od nas zna pripremiti, te zaista nije zahtjevno. No, često se zna dogoditi da Vam jaja puknu tokom kuhanja, čak i onima koji su veoma vješti u kuhinji. Iako se na prvi pogled čini kako ovo nije veliki problem, zapravo što se događa je kada jaje pukne, iz njega iscuri van protein te kuhano jaje više nije ukusno kao inače. Srećom, pa postoji jedan odličan i vrlo jednostavan trik s kojim možete ubuduće spriječiti pucanje i uvijek imati savršeno skuhano jaje za doručak. Ne morate kupovati profesionalne aparate za kuhanje niti smišljavati krive drine, jer uz ovaj jednostavni trik možete si osigurati savršeno skuhano jaje svaki put. Sve što će Vam trebati je jedan predmet koji svatko od nas ima u kuhinji.

Neka Vam jaja uvijek savršeno ispadnu

Kako biste imali savršeno skuhano jaje, sve što će Vam trebati za to su šibice ili čačkalice. Iako se na prvi pogled čini čudno i zasigurno se pitate što će nam to, mnogi se pouzdaju u ovaj trik te ček ga i profesionalni kuhari koriste kako bi izbjegli pucanje jaja. Sve što trebate učiniti je dodati šibice ili čačkalice u lonac dok kuhate jaja. Nema jasnog objašnjenja zbog čega ovaj trik pali, no mnogi ih ljudi i profesionalni kuhari koriste kada kuhaju jaje. Bitno je da ne pretjerate s količinom šibica ili čačkalica koju stavite u lonac. Dovoljno je metnuti samo nekoliko komada i to će biti dovoljno da spriječi pucanje. Čak i ako dođe do pucanja, šibica ili čačkalica će spriječiti curenje proteina prema van i tako ćete imati savršeno skuhano jaje bez da Vam je i jedno puklo i iscurilo. Više se ne morate brinuti o ovom malom problemu jer uz ovaj trik možete ga izbjeći u širokom luku!

Uz jedan trik do savršeno skuhana jaja

Postoje razni načini kako možete skuhati jaje. Većina nas se navikla skuhati tvrdo kuhano jaje, no postoje i drugi načini kako ga možete skuhati i postići drugačiju teksturu, a i okus, jajeta. Priprema je za sve uvijek ista, no jedino u čemu se razlikuje je prema duljini kuhanja. Prvo, trebate u mali lonac položiti jaja, natočiti vodu do razine gdje ih prekriva. Sa strane pripremite posudu s hladnom vodom u koju ćete uroniti jaja kada su skuhana, jer tako će se brže ohladiti i lakše će se moći oguliti. Za izbjegavanje pucanja, ubacite par šibica ili čačkalica na dnu lonca. Ukoliko želite meko kuhano jaje, kuhajte ga od 4 do 6 minuta. Ako pak biste htjeli meko kuhano jaje, kuhajte ga od 8 do 10 minuta. Meko kuhano jaje je puno ukusnije jer je žumanjak mekan, dok tvrdo kuhano jaje je malo suho, ali je zato savršeno ako ga želite ubaciti u miješanu salatu i slično.


Tagovi: