Flexin500 - za bolove u zglobovima

Flexin500 je odlično rješenje za bolne zglobove

  • jedinstvena formula bazirana na prirodnim sastojcima
  • dostupno bez recepta – može koristiti svatko
  • uklanja bolove i eliminira uzroke

 

Otečeni zglobovi – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Otečeni zglobovi - uzrok i liječenje

Otečeni zglobovi su često simptom nekih drugih bolesti

Čovjekove životne i prehrambene navike imaju veliki utjecaj na funkcionalnu pokretljivost zglobova i njihov izgled. Dovoljna je samo nezdrava, prezačinjena i preslana hrana da zglobovi počnu oticati. Pretilost i nekretanje je drugi mogući uzrok oticanja zglobova, ozljede, uganuća i istegnuća su također među vidljivim uzrocima, ali otečeni zglobovi su često simptom nekih drugih bolesti i upalnih procesa u tijelu. Bolest bubrega i neke srčane tegobe također mogu prouzročiti oticanje zglobova, a tu su, reuma, artritis, autoimune bolesti.

Otečeni zglobovi mogu biti znak da vaše tijelo loše reagira na lijekove koje uzimate za neke sasvim druge tegobe. Često pretrage koje zatraže vaš internist, ortoped ili reumatolog otkriju ozbiljne procese na unutarnjim organima za koje bi možda prekasno saznali da vam nisu počeli oticati. Promjene na kralježnici također su među čestim uzrocima oticanja i funkcionalne zakočenosti zglobova. Bolesti vezivnog tkiva, upale mišića, tetiva ili istrošenost hrskavice i kostiju koje se zbog toga dodiruju su najčešći uzroci oticanja.

Otečeni zglobovi se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama

Oticanje zglobova se često povezuju prirodno sa starenjem, ali poznate su i mladenačke upale zglobova koje pogađaju djecu prije navršene 16-te godine života (juvenilni artritis) koje se ipak svrstavaju u kronične bolesti i zahtijevaju dugotrajno liječenje. Dječje ozljede u igri i sportu, sportske ozljede odraslih sportaša u svim vrstama sportova, kod žena čak i menstrualne tegobe i hormonalne promjene imaju učinak zadržavanja tekućina u tijelu, a to nam pokazuje, otečeni zglobovi se mogu pojaviti u svim dobnim skupinama.

Starost i starenje troše ljudsko tijelo i otečeni zglobovi u starosti su toliko česti da umjetnih koljena i kukova jako puno hoda po svijetu, jer istrošene hrskavice i kosti za sada se najpotpunije liječe kirurški, zamjenom oštećenog zgloba. Umjetna koljena, kukovi ili neke druge umjetne zglobne veze uvelike popravljaju kvalitetu života osoba koje bi inače živjele socijalno izolirane jer se zbog neupotrebljivih zglobova ne bi mogli kretati ili bi bili sa štapovima, na štakama ili u kolicima.

Otečeni zglobovi se liječe simptomatski i na mnoge prirodne načine

Zato što je oticanje zglobova često samo simptom možda nečega druga prvo treba utvrditi uzrok i lijekovima djelovati na uzrok. Zato su pregledi specijalista i njihove propisane pretrage nužne, jer otečeni zglobovi se liječe simptomatski i na mnoge prirodne načine, ali o tome kako ih liječiti možete odlučiti tek kada pouzdano znate što je u pozadini njihovog oticanja. Ako je uzrok prekomjerna tjelesna težina, prvo treba skidati višak kilograma i početi se više kretati ili vježbati.

Otečeni zglobovi i neudobni radni stolci i neprilagođena visina radnih ploha usko su povezani, pa bi za početak mogli od svojih šefova zatražiti anatomske stolce kojima se visina može podešavati. Upalne procese zglobova medicina liječi nesteroidnim protuupalnim lijekovima, ponekada antibioticima ili kortikosteroidima. Smanjenje unosa soli u tijelo, zdrava prehrana bogata voćem i povrćem i barem umjereno vježbanje uvelike pomažu. Birano ljekovito i začinsko bilje, čajevi, oblozi, melemi, balzami, kreme i masti i razni drugi prirodni pripravci mogu puno pomoći.

Tagovi:

Flexin500 - za bolove u zglobovima

Flexin500 je odlično rješenje za bolne zglobove

  • jedinstvena formula bazirana na prirodnim sastojcima
  • dostupno bez recepta – može koristiti svatko
  • uklanja bolove i eliminira uzroke