Otečeni zglobovi na nogama

Hondrostrong - krema za borbu protiv bolova

Bolovi kod artritisa, u zglobovima, kod artroze
  • Učinkovito obnavlja oštećeno hrskavično tkivo
  • Uklanja bol, oticanje i obamrlost zglobova
  • Vraća pokretljivost udovima
Otečeni zglobovi na nogama

Otečeni zglobovi na nogama posljedica su zadržavanja vode u tkivu.

Otečeni zglobovi svakako nisu nešto što biste sami sebi poželjeli. Pitanje je kako nastaju otečeni zglobovi i što možemo napraviti da bismo spriječiti njihov nastanak. Otečeni zglobovi u nogama uglavnom su posljedica dugotrajnog sjedenja ili stajanja. Ono što diktira zdravlje zglobova su tri sustava: krvožilni, limfni i bubrežni. Uzrok natečenih zglobova može biti i nefunkcionalnost jednog od troje sustava. Često se kod starijih događa radi krvožilnog, ali postoje situacije kad su uzroci i limfni i bubrežni. Otečeni zglobovi na nogama mogu biti i posljedica zatajenja bubrega, ali i hormonalnih terapija, radi bolesti srčanog tkiva, oštećenje žila oko bubrega, kao i radi bolesti limfnog sustava. Otečeni zglobovi na nogama znače Vam da posjetite svog doktora i dobijete specijalističku dijagnozu. Pokušavati zaključiti što nije u redu s Vama pomoću istraživanja na internetu može Vas dovesti do nepotrebnih panika. Ukoliko imate problem, javite se svom doktoru i dobijte pravo mišljenje stručnjaka. Otečeni zglobovi trebaju se tretirati.

Otečeni zglobovi na nogama: slučaj limfedema.

Kao što smo već napomenuli, jedan od razloga za otečene zglobove može biti i iregularnost limfnog sustava. Kada se dogodi začepljenje u limfnom sustavu, nastaje limfedem. Oni kojima su otečeni zglobovi na nogama radi ovakvih dijagnoza mogu razmotriti i trajno uklanjanje problema pomoću estetske kirurgije. Estetska kirurgija je vrlo korisna u tretiranju otečenih zglobova nastalih radi limfedema - istraživanja su provedena tokom dvije godine u Australiji bavilo se otečenim zglobovima na preko 100 ispitanika i krajnji rezultati pokazali su kako je estetska kirurgija vrlo učinkovita u trajnom rješavanju ovog problema. Ono što istraživanje svakako napominje da, ukoliko se osoba odluči na pothvat, treba okupiti multidisciplinarni tim stručnjaka jer pothvat podrazumijeva znanje iz više grada znanosti. Otečeni zglobovi na nogama koji su nastali kao nakupina vode iz raznih razloga ipak nisu jedini primjer. Otečene zglobove možete dobiti i radi upala. Dakle, otečenost ne nastaje radi zadržavanje vode u tkivu, već radi interne reakcije.

Otečeni zglobovi na nogama: imunološke reakcije, ozljede i ostalo

Otečeni zglobovi na nogama mogu biti i stvar ozljeda i udaraca. Situacije kako uganuće gležnja ili lakša ozljeda ne zahtijevaju od Vas da odmah trčite doktoru. Kada su u pitanju upale koje nisu nastale iregulacijama triju sustava koje smo spominjali na početku, onda se radi o upali koja je kratkotrajna, ali i bolna. U takvim situacijama stavite oko gležnja hladan oblog, a nogu postavite na povišen položaj. Time sprječavate skupljanje veće količine krvi u tom dijelu tijela i smanjujete osjećaj boli. Otečeni zglobovi na nogama također mogu nastati radi ovih faktora: ruptura Ahilove pete ili ruptura nekog od dijelova gležnja, ozljede ligamenata u zglobovima, osteoartritis, giht, prijelom kostiju itd. Ukoliko imate otečene zglobove radi fizičkih udaraca, posjet liječniku je potreban tek ako stanje potraje duže od 48 sati. Ukoliko su zglobovi otečeni radi nakupine vode i radi bubrežnih, krvožilnih ili limfnih problema, doktora potražite odmah. Izliječite svoje zglobove i nastavite voditi aktivan život.


Tagovi:

Hondrostrong - krema za borbu protiv bolova

Bolovi kod artritisa, u zglobovima, kod artroze
  • Učinkovito obnavlja oštećeno hrskavično tkivo
  • Uklanja bol, oticanje i obamrlost zglobova
  • Vraća pokretljivost udovima