motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi

Osteoporoza forum

Sponzorirano

Osteoporoza forum

Osteoporoza forum – koji je uzrok

Osteoporoza je kronična bolest koštanog tkiva koja je danas jako raširena te zahvaća mnogobrojne ljude, posebice žene i starije osobe. Ova se bolest događa zbog promjena hormona primjerice kod prijelaza u stariju dobi ili zbog menopauze. Najčešći uzrok osteoporoze je zbog prestanka lučenja estrogena i kada ima manjka kalcija i vitamina D u organizmu. Danas na internetu možete saznati i više o ovoj bolesti, kao što su na web stranicama kao što su to osteoporoza forum gdje drugi korisnici među sobom si dijele iskustva vezana uz ovu bolest. Mnogi na osteoporoza forum stranici kažu kako se ova bolest može spriječiti na način da u prehrani konzumirate više namirnice koje sadrže kalcij i vitamin D ili da uzimate redovno te suplemente, da pazite na unos alkohola i cigareta, te da se redovno krećete i vježbate, i provodite vrijeme na suncu. U nastavku ćemo vam reći koji su najčešći simptomi i kako se ova bolest liječi.

Osteoporoza forum – kakvi su simptomi

Kao što možete saznati od drugih korisnika na web stranici osteoporoza forum, osteoporoza je asimptotska bolest koja se na početku ne može uopće primijetiti jer nema simptoma. Tek nakon prvog prijeloma se može saznati da imate ovu kroničnu bolest koštanog tkiva. Najčešći prijelomi koji se događaju kod bolesnika osteoporoze su prijelom kralježnice, kuka, bedrene kosti, palčane kosti i nadlaktične kosti. Kada se dogodi prijelom, bol je veoma kronična te je popraćena s nelagodom koja može trajati oko 6 do 8 tjedni, te se pojačava sa svakim pokretom. Osobe koje imaju osteoporozu, kao što su i drugi rekli na osteoporoza forum, je da se bolesnicima mogu dogoditi neke posljedice, kao što su smanjenje tjelesne visine za više od 3 centimetra, deformacija kralježnice što se naziva kifoza ili grba, te nagla jaka bol u leđima. S godinama se mogu ovi simptomi pogoršati, zbog čega je na vrijeme prepoznati ju i spriječiti pogoršanje.

Osteoporoza forum – kako se liječi

Na web stranici osteoporoza forum možete saznati od drugih korisnika kako se oni nose s ovom kroničnom bolešću te koji načini liječenja im pomažu da im smanje tegobu i sve simptome. Liječenje osteoporoze se provodi na način da se koriste neke opće mjere kao i primjena lijekova. Od općih mjera se podrazumijeva životni stil koji živite, koliko se krećete i kako se hranite. Veoma je bitno da ako obolijevate od osteoporoze da promijenite neke svoje navike, primjerice morate prestati pušiti i smanjiti unos alkohola, unositi u svoju prehranu više kalcija i vitamina D, kao i povećati tjelesnu aktivnost na način da redovito idete na šetnje te da 3 puta tjedno izvodite tjelovježbe kako bi vaše kosti bile jake i čvrste. Na stranici osteoporoza forum također kažu kako je bitno da se pazite i da spriječite moguće padove na način da se pazite kada hodate preko skliskih terena, slabo osvijetljenih prostorija i kada hodate po stepenicama.

Tagovi:

motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi