motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi

Osteoartritis prirodno liječenje

Sponzorirano

Osteoartritis prirodno liječenje

Osteoartritis prirodno liječenje uključuje niz promjena

Osteoartritis je degenerativna bolest zglobova koja najčešće zahvaća ljude starije životne dobi. Zglobovi koji su najčešće zahvaćeni su oni koji su direktno vezani za kretanje poput koljena, kukova te kralježnice te je osteoartritis jedna od vodećih bolesti lokomotornog sustava diljem svijeta. Uzročnici te bolesti još uvijek nisu u potpunosti jasni, no bolest je vezana uz životnu dob. Genetski faktori također imaju utjecaj, kao i faktori poput prekomjerne tjelesne težine i slično. Kada osteoartritis uznapreduje, liječenje se najčešće svodi na fizikalnu terapiju, lijekove protiv bolova te u situaciji u kojoj je bolest uznapredovala koriste se kirurški pristupi i operacije zahvaćenih zglobova. Osim farmakološkog liječenja, dobro je znati i kako se osteoartritis prirodno liječenje radi kako bi svojem tijelu olakšali simptome i bolove. Osteoartritis prirodno liječenje može uključivati mnoge korake, od čega je obično promjena prehrane prvi korak. Pod prirodno liječenje spadaju i raznorazne vježbe kojima će se pokušati učvrstiti mišići oko zahvaćenog područja.

Osteoartritis prirodno liječenje započinje u kuhinji

Osteoartritis prirodno liječenje započinje u kuhinji. Uz ubrzan način života, mnogi gotovo da i ne paze koju hranu konzumiraju te se često zna dogoditi da se iz dana u dan jede gotovo ista hrana zbog čega tijelu može pomanjkati određenih supstanci kako bi lokomotorni sustav bolje funkcionirao. Također, postoji određena hrana za koju se smatra da može uzrokovati upalne procese u što spada općenito ljuta i začinjena hrana, mlijeko i mliječni proizvodi te supstance poput alkohola i kofeina. To ne znači da ih treba u potpunosti izbaciti iz prehrane, no poželjno je smanjiti ih na minimum. Osteoartritis prirodno liječenje prehranom može pomoći maknuti višak kilograma koji opterećuje zglobove te bi bilo dobro, ukoliko vas muči višak kilograma, da isti pokušate maknuti uz pomoć prehrane i tjelovježbe. Ta kombinacija osim za smanjenje kilograma koji opterećuju zglobove može pomoći i ojačati mišiće koji okružuju zahvaćene zglobove zbog čega će vašem tijelu biti lakše nositi se sa problemima.

Osteoartritis prirodno liječenje kombinacija je mnogih sastojaka

Kada se spominje hrana za osteoartritis prirodno liječenje, spomenuli smo namirnice koje je poželjno u potpunosti izbaciti ili ih smanjiti na minimum. Osteoartritis prirodno liječenje može se raditi uz određene biljke i preparate koji mogu umanjiti simptome te bolesti. Tako se preporučuje đumbir koji ima mnoga protuupalna svojstva. Može se koristiti u sušenom obliku kao začin, može se konzumirati svjež ili se nabaviti ulje od đumbira koje se nanosi na zahvaćeno područje. Kurkuma djeluje slično kao đumbir te se i ona preporučuje za svakodnevno korištenje jer također ima mnoga protuupalna svojstva. Riblje ulje, odnosno, Omega-3 masne kiseline dobre su za podmazivanje zglobova te ima protuupalni učinak. To su samo neki od proizvoda prirodnog porijekla koji mogu pomoći smanjiti znakove upale te se oni mogu nabaviti kao zasebni sastojci, no postoje također i razne tablete koje sadrže kombinacije tih sastojaka te ih se može konzumirati kao dodatak prehrani umjesto da se svaki sastojak priprema i koristi zasebno.

Tagovi:

motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi