motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi

Osteoartritis kuka – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Osteoartritis kuka - uzrok, simptomi, liječenje

Znate li što je osteoartritis kuka i što ga uzrokuje?

Čovjek kako stari tako se sve više povećava mogućnost pojave raznih oblika bolesti i narušenja zdravlja koje nam mogu itekako narušiti opću kvalitetu života. Jedna od takvih bolesti zasigurno je osteoartritis kuka. Znate li o čemu se radi? Što uzrokuje ovu bolest, kakvi su simptomi i kako izgleda liječenje? Kažu da poznavanje bolesti jest prva pretpostavka u njezinoj prevenciji. Upravo zato ćemo u nastavku iznijeti sve korisne informacije koje se odnose na ovu bolest. Moguće da ste već osjetili bol u području kuka ali niste ni približno mogli procijeniti što tu bol uzrokuje. Moguće da je riječ o osteoartritisu kuka koji je jedan od najučestalijih razloga bolova u kuku. Osteoartritis kuka nastaje zbog razaranja hrskavice u tom zglobu što posljedično vodi do toga da se povećava trenje koštanih struktura u tom zglobu. Upravo to trenje vi osjećate kao bol. Radi se o kroničnoj i progresivnoj degenerativnoj bolesti koja je jedna od najčešćih uzroka onesposobljenosti osoba starije dobi. Uroci su većinom kombinacija životnih navika, genetike i raznih trauma.

Koje simptome ima osteoartritis kuka?

Osteoartritis kuka dobro je primijetiti što ranije te započeti s rehabilitacijom. Ipak, kako bismo ovu bolest prepoznali što ranije, potrebno je znati koji su joj simptomi. Tome će pomoći i osobna vještina razumijevanja svoga tijela. To znači da ste vi i tijelo jedno, da ga stalno osluškujete i prepoznajete znakove koje vam šalje. Ta vještina može biti od neizmjerne važnosti jer može voditi i do otkrivanja raznih drugih bolesti. Kada je u pitanju osteoartritis kuka, u prvim fazama ćete primijetiti pojavu boli kod dužih opterećenja, npr. dugotrajnog planinarenja. Bol će biti tupa, čak možemo reći “podmukla”, te s vremenom ta bol se počinje javljati čak i u mirovanju. Pacijenti također mogu primijetiti i zadebljanje i deformitete zglobova te ograničenja pri okretu. Promijene vremena, vlaga i hladnoća mogu utjecati na bolove. Kako bi pratili napredak bolesti te ju uspješno liječili svakako je potrebna redovita i temeljita kontrola i nadzor nadležnog liječnika.

Kako se liječi osteoartritis kuka?

Nakon što smo analizirali uzroke i simptome ove bolesti, logičkim slijedom potrebno je obraditi i jedno od najvažnijih pitanja a to je svakako liječenje. Osteoartritis kuka moguće je liječiti čak i putem samopomoći. To se prvenstveno odnosi na promjenu životnih navika, točnije osoba bi trebala sjediti na povišenom, ili pak s opruženim nogama. Vrlo važno je i postizanje optimalne tjelesne težine te izvođenje vježbi jačanja mišića trupa i ramena, Razvijeni mišići će djelovati kao stabilizatori te omogućiti podnošenje većih opterećenja na zglobu. Potrebno je izvođenje različitih medicinskih vježbi za pravilan tretman ove bolesti poput istezanja,,vježbi propriocepcije, plivanja itd. Fizikalna terapija je također učinkovita, kao i ortopedska pomagala kako bi se rasteretili bolni donji ekstremiteti. Konačno, osteoartritis kuka može biti toliko bolan da spomenuti tretmani ne pomažu u trenutnom vremenu, a potrebna vam je pomoć. U tom slučaju jako je učinkovita primjena lijekova poput brzodjelujućih analgetika. Za više informacija svakako se obratite svom liječniku.

Tagovi:

motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi