Oporavlja i pospješuje rast biljaka, a pravi se od samo 2 sastojka! Cvjetat će kao ludo

Zanimljivosti

Oporavlja i pospješuje rast biljaka, a pravi se od samo 2 sastojka! Cvjetat će kao ludo

Što pomaže zdravlju i rastu biljke

Biljkama u vašem vrtu ili u lončanicama treba i voda, ali i prihrana u obliku hranjivih gnojiva. Međutim, postoji jedan preparat koji će pomoći biljkama u rastu i oporavljanju. Ovaj preparat će utjecati na način da vaše biljke bujaju i da su njihovi cvjetovi zdravi i prekrasni.

Uz organska gnojiva koje upotrebljavate kako biste prihranjivali zemlju u kojoj vaše biljke, cvijeće i zelenilo raste možete koristiti aspirin rastopljen u vodi. Aspirin je vrlo koristan za rast i razvoj svih vrsta biljaka i nije štetan ako se pravilno koristi.

Glavni sastojak aspirina acetilsalicilna kiselina koja se prirodno nalazi u korama vrbe i drugom drveću utječe na zdravlje vaših biljaka. Inače svaka biljka i sama proizvodi salicilnu kiselinu kada je napadnuta od strane kukaca, kada je u sušnoj zemlji, te ukoliko zemlja nema dovoljno hranjivih elemenata ili ih napadne neka bolest ili nametnici. Aspirin jača imunitet biljaka te na taj način ih osnažuje u borbi sa insektima i parazitima.

Kako djeluje aspirin na biljke

Jačanjem imuniteta biljaka salicilna kiselina će sprečavati proizvodnju etilena kod biljke koji utječe na uvenuće i sušenje biljaka. Redovitim korištenjem otopine aspirina u vodi metodom raspršivanja vaše će cvijeće i zelenilo u vrtu, ali i teglama biti zdravo jer aspirin djeluje na korijen biljaka.

Aspirin razrijeđen u vodi će djelovati na način da ubrzava klijanje i od korijena jača biljke te im na taj način daje otpornost na utjecaj i djelovanje raznih bolesti i nametnika koje mogu napasti biljku. Ukoliko korijen biljaka nije zdrav i jak, ne može niti biljka biti zdrava i jaka, a aspirin svojim sastojcima upravo pomaže u rastu i razvoju biljaka.

Također, s obzirom da aspirin, odnosno salicilna kiselina utječe na etilen kod biljaka, sprečava prerano sušenje cvijeta u vazi, pa je dobro u vazu sa vodom dodati aspirin i cvijeće koje je rezano će u vazi dulje trajati i izgledati svježe kao da je tek ubrano ili odrezano za vašu vazu.

Kako koristiti aspirin za biljke

Najbolje za vaše biljke je koristiti rastopinu aspirina jednom tjedno na način da zalijevate biljku ili da je pošpricate. Da biste pripremili rastopinu potrebna vam je jedna tableta aspirina i litra destilirane vode. Tableta aspirina se treba rastopiti u vodi, a to ćete postići miješanjem dok se tableta ne rastopi u cijelosti. Kada koristiti otopinu pazite da vodu prethodno promiješate da se na dnu posude sa otopinom ne bi napravio talog nerastopljenog aspirina.

Za pravilnu upotrebu znači trebate imati otopljen aspirin u litri vode te primjenjivati otopinu zalijevanjem ili špricanjem biljke najbolje rano ujutro dok još korisni kukci poput pčela i drugih oprašivača nisu aktivni. Pčele i drugi oprašivači posjećuju cvjetove kada je sunce visoko i kada obasja cvjetove, pa primjena otopine rano ujutro neće štetiti pčelama.

Nemojte prečesto zalijevati svoje cvijeće ili povrće ovom otopinom jer biste dobili negativan efekt, lišće bi se osušilo i pojavile bi se smeđe mrlje na lišću. Dovoljan i optimalan tretman vašim biljkama je zalijevanje otopinom aspirina jednom tjedno.

Tagovi: