Niski krvni tlak – uzrok, simptomi i liječenje

pursanga

Hyperdrops - normalan tlak već od prve upotrebe

Utječe na uzrok bolesti smanjujući rizik od moždanog udara i infarkta na nulu!
  • normalizira krvni tlak za 6 sati zbog bioflavonoida
  • obnavlja tonus i elastičnost krvnih žila u prvom tretmanu
  • siguran za svaku dob, učinkovit u 1,2 i 3 fazi hipertenzije
Niski krvni tlak - uzrok, simptomi i liječenje

NIski krvni tlak - što je i što ga uzrokuje

Veliki postotak čovječanstva ima probleme s regulacijom krvnog tlaka na način da im je ili previsok ili prenizak. Iako je visok krvni tlak opravdano na lošem glasu i u centru pažnje, niski krvni tlak također može poprilično otežati život osobama koje ga imaju. Da bi bolje razumjeli navedenu zdravstvenu pojavnost, potrebno je bolje proučiti što uzrokuje hipotenziju, naziv pod kojim još nalazimo problem s niskim krvnim tlakom. Naime, ako osoba ima krvni tlak koji je niži od 100/60 mmHg, nakon što se takvo mjerenje izvrši više puta, smatrat će se da ima nizak krvni tlak.

U vezi samih uzroka, razlikujemo dvije vrste niskog krvnog tlaka: primarna hipotenzija kada se ne zna jasan uzrok i sekundarna hipotenzija koja je posljedica zdravstvenih tegoba poput sepse, krvarenja, alergija, infarkta i slično. Niski krvni tlak nije ni malo ugodan za osobe koje ga imaju, i koje su u većem broju žene. Ako smatrate da ste vi jedna od njih, svakako kontaktirajte svog liječnika

NIski krvni tlak - simptomi

U prethodnom poglavlju smo objasnili što je niski krvni tlak i što ga sve može uzrokovati. Kako bi bolje razumjeli ovo zdravstveno stanje, vrlo je važno navesti i simptome niskog krvnog tlaka. Osobe koje nažalost imaju niski krvni tlak imat će nekoliko simptoma koji će im otežavati svakodnevni život, poput sljedećih: te osobe brzo će se umarati i brzo će gubiti snagu, katkada će osjetiti i glavobolje, u težim slučajevima i nesvjestice. Zbog takvog narušenja opće kvalitete života, osobe će biti promjenjiva raspoloženja, a često imaju i bolove u mišićima.

Na njihovo stanje može pozitivno utjecati hladnoća vani. Uz sve navedeno, osobe koje pate od hipertenzije mogu osjetiti i ove simptome: vrtoglavicu, nepravilan rad srca, zamagljen vid, pospanost i umor, povećana žeđ, blijeda koža i nesvjestica. Da bi se svi ti neželjeni simptomi spriječili te da bi osoba s niskim krvnim tlakom bolje funkcionirala, postoji nekoliko metoda kako ublažiti te simptome, o kojima ćemo pričati u sljedećem poglavlju.

Niski krvni tlak - liječenje

Nakon što smo prošli uzroke i simptome niskog krvnog tlaka, treće i najvažnija stavka je svakako liječenje. Za uspješno liječenje ključno je identificiranje uzroka niskog krvnog tlaka. Da bi se uspješno identificirao uzrok, potrebno je svakako posjetiti liječnika i ne raditi to na svoju ruku. Ipak, postoji nekoliko bezopasnih metoda koje dokazano pomažu u borbi s niskim krvnim tlakom.

Tako će niski krvni tlak povećati elastične čarape za noge omogućujući viši venski tlak i lakši priljev krvi srcu. Unošenje vode i soli također će povećati krvni tlak. Osobe koje imaju niski krvni tlak također moraju izbjegavati tuširanje vrućom vodom i boravak u vrućim prostorijama, jer tada se krvne žile šire a tlak pada. S druge strane, bavljenje tjelovježbom dokazano pomaže u borbi s niskim krvnim tlakom. U pogledu lijekova, najčešće se koriste fludrokortizon i ritodrin i propranolol, međutim, sve te lijekove možete uzimati jedino uz nadzor i odobrenje svog liječnika.


Tagovi:

pursanga

Hyperdrops - normalan tlak već od prve upotrebe

Utječe na uzrok bolesti smanjujući rizik od moždanog udara i infarkta na nulu!
  • normalizira krvni tlak za 6 sati zbog bioflavonoida
  • obnavlja tonus i elastičnost krvnih žila u prvom tretmanu
  • siguran za svaku dob, učinkovit u 1,2 i 3 fazi hipertenzije