Neugodni mirisi iz rodnice – uzrok i liječenje

Cystonette - prirodna medicina protiv cistitisa

Započnite zdrav život bez cistitisa.
  • učinkovito i sigurno uklanja uzrok cistitisa
  • 100% prirodan i siguran sastav
  • tvori prirodnu barijeru protiv upalnih procesa
  • inovativna formula, nema analoga
Neugodni mirisi iz rodnice - uzrok i liječenje

Neugodni mirisi iz rodnice mogu se javiti iz više razloga

Svako ljudsko tijelo ima svoj jedinstven miris. Kako se kod svake žene miris tijela razlikuje, tako je i s mirisom njene rodnice. Miris rodnice može se opisati kao blagi kiselkast miris i on je najnormalniji te do tog mirisa dolazi zbog mliječne kiseline koja se prirodno nalazi u rodnici. Miris rodnice mijenja se kroz ciklus i s obzirom na utjecaj hormona za vrijeme ciklusa pa je tako miris iz rodnice nešto intenzivniji kada žena ovulira. Neke žene smatraju da su i normalni mirisi zapravo neugodni mirisi iz rodnice, no ukoliko nema promjene u tom prirodnom mirisu nema razlog za brigu. Neugodni mirisi iz rodnice mogu se pojaviti i ukoliko muškarac ejakulira u ženu iz razloga što sperma mijenja, odnosno, podiže pH vrijednosti rodnice zbog čega se prirodni miris može promijeniti i postati intenzivniji. No, ni to nije razlog za brigu jer kroz koji dan se to vraća u normalno stanje.

Neugodni mirisi iz rodnice najčešće su rezultat infekcije

Kako smo već spomenuli ranije u tekstu, normalan miris iz rodnice blago je kiselkastog mirisa. No ukoliko mirisi postanu intenzivniji i krenu se javljati neugodni mirisi iz rodnice, najvjerojatnije je riječ o nekoj infekciji. Najčešća infekcija zbog koje se javljaju neugodni mirisi iz rodnice jest bakterijska vaginoza. Bakterijsku vaginozu najčešće karakterizira jak miris koji podsjeća na miris ribe, a često ga zna popratiti i gust, sivkasto-bijeli iscjedak iz rodnice. Takva infekcija uzrokovana je pretjeranim rastom štetnih i neželjenih bakterija u rodnici. U takvim slučajevima poželjno je posjetiti svog liječnika kako bi potvrdili tu dijagnozu i postavili tijek liječenja. Bakterijske vaginoze obično se liječe antibioticima koji se dobivaju na liječnički recept. Ponekad takve upale prođu brzo i same od sebe, no češće je potrebna intervencija u obliku antibiotika kako bi se spriječilo širenje neželjenih bakterija, kao i potencijalne komplikacije kada je u pitanju intimno zdravlje jer ponekad se takve infekcije mogu prenijeti spolnim partnerima.

Neugodni mirisi iz rodnice eliminiraju se pomoću higijene

Neugodni mirisi iz rodnice većinski su rezultat nekih infekcija same rodnice. Ovisno o vrsti infekcije, prepisuju se antibiotici, a ukoliko je riječ o nekoj gljivičnoj ili sličnoj upali, prepisuju se vaginalete. Osim navedenih lijekova, postoje i neki drugi proizvodi namijenjeni očuvanju intimnog zdravlja. Neugodni mirisi iz rodnice mogu se tretirati raznim proizvodima za intimnu njegu, koji osim što dobro djeluju u kombinaciji s propisanom terapijom, mogu pomoći i uspostavljanju normalne i uobičajene flore rodnice. Smanjenju neugodnih mirisa iz rodnice pomoći će dobra higijena pa tako intimno područje perite običnom vodom ili eventualno proizvodima namijenjenih korištenju na intimnom području kako bi izbjegli pojavu iritacija. Redovito mijenjanje donjeg rublja također je važna stavka te je poželjno da je materijal od kojeg je ono napravljeno neki prirodni materijal kao što je pamuk ili svila. Sintetičko donje rublje izbjegavajte kada je god moguće jer ono nije prozračno što pomaže rastu neželjenih bakterija i gljivica.


Tagovi:

Cystonette - prirodna medicina protiv cistitisa

Započnite zdrav život bez cistitisa.
  • učinkovito i sigurno uklanja uzrok cistitisa
  • 100% prirodan i siguran sastav
  • tvori prirodnu barijeru protiv upalnih procesa
  • inovativna formula, nema analoga