Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav

Naprezanje očiju – kako spriječiti naprezanje

Sponzorirano

Naprezanje očiju - kako spriječiti naprezanje

Naprezanje očiju koji su uzroci

Uzroci za naprezanje očiju mogu biti raznoliki, no najčešći su prekomjerno korištenje kompjutera i mobilnih telefona od kojih se ne možemo odvojiti što zbog posla, što iz čiste zabave i radoznalosti. Ukoliko koristimo te aparate a imamo neku dioptriju bez naočala ili leća dodatno će se povećati naprezanje očiju. Plavo svjetlo ekrana je vrlo štetno za oči i pogoršava vid, pa kad dođete u određene godine kada vid i inače prirodno stari naočale ili leće će vam biti neophodne kako biste se mogli služiti kompjuterom i mobilnim uređajem. Ne zaboravite monitor svog kompjutera postaviti dovoljno daleko od očiju.

Također uzrok koji dovodi do naprezanja očiju jest čitanje knjige ili novina uz slabo osvjetljenje, te ukoliko to radite prečesto vrlo ćete brzo osjetiti umor očiju koji će nastati uslijed naprezanja. Svoju omiljenu knjigu ili novine uvijek čitajte uz dovoljno osvjetljenja, pogotovo ako volite čitati navečer prije spavanja, bit će dovoljno da svjetlo usmjerite u knjigu, ne treba cijela soba biti osvijetljena, noćna lampa će dati dovoljno svjetla.

Kako spriječiti naprezanje očiju

Naprezanje očiju svakako možete spriječiti dodatnim osvjetljenjem, naočalama, lećama. Ukoliko se vaš posao svodi na upotrebu kompjutera cijelo radno vrijeme osigurajte se da vam monitor stoji na dovoljnoj udaljenosti od očiju, bez da nosom parate ekran. Također, ukoliko u uredu imate stropno osvjetljenje vrlo jako smanjite ga kako bi se smanjio odsjaj iz ekrana monitora. Ukoliko vam je potrebno nositi naočale ili leće nemojte to izbjegavati jer si samo pogoršavate stanje i zdravlje očiju.

Naprezanje očiju svakako možete smanjiti prekomjernim korištenjem i kompjutera i mobitela, te pokušajte svoje slobodno vrijeme utrošiti na način da odmorite oči a ne da ih dodatno naprežete i u slobodno vrijeme. Također, tokom radnog dana zasigurno imate i drugog posla a ne samo gledati u ekran monitora, pa iskoristite vrijeme da se maknete od ekrana da uzmete pauzu za oči i odmorite oči.

Ukoliko su vam oči suhe uvijek imajte sa sobom kapi za oči jer zbog suhoće očiju može također doći do naprezanja, a ako manje trepćete to će vam oči biti i suše.

Naprezanje očiju posljedice

Naprezanje očiju koje je posljedica kratkovidnosti, astigmatizma, ali i dalekovidnosti znak su da je nastupilo zdravstveno stanje kada je potreban pregled oftalmologa kako se situacija ne bi pogoršala. Ukoliko ne poduzmete ništa možete dovesti i do drugih zdravstvenih tegoba očiju.

Zdravstvene tegobe koje vam se mogu javiti kada imate učestalo naprezanje očiju su suhe oči koje nisu dovoljno vlažne koje mogu dovesti do drugih komplikacija za zdravlje očiju. Možete osjetiti fotofobiju koja je zapravo osjetljivost na svjetlo, uz to može vam se javiti bol u oku ili glavobolja. Uz bol u oku može se javiti i peckanje očiju, te pretjerano suzenje očiju.

Također vam se mogu javiti snižena koncentracija, ali i nedostatak koncentracije. Moguće je da ćete uslijed svega postati razdražljivi i svadljivi što će utjecati na vaše psihičke i kognitivne sposobnosti. U svakom slučaju oči su pogled u svijet i vrlo su osjetljive te nikako ne bismo smjeli zanemarivati signale koje nam oči šalju kada ih premorimo.

Tagovi:

Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav