motion free

Immuten - za jak imunitet

Kompleks vitamina i minerala za vaše zdravlje.

  • pomaže pojačati imunitet, istovremeno smanjujući rizik od sezonskih bolesti
  • promiče brzi oporavak
  • pomaže u ublažavanju kroničnih bolesti
  • pomaže u prevenciji komplikacija bolesti i suzbijanju upala

Najbolji vitamini za imunitet

Sponzorirano

Najbolji vitamini za imunitet

Najbolji vitamini za imunitet i zašto su nam bitni

Imunološki sustav, odnosno, imunitet je sastavni dio ljudskog tijela čija je zadaća obraniti tijelo od raznih mikroorganizama koji uzrokuju razne bolesti. Pod mikroorganizme se svrstavaju razne bakterije, virusi i ostali patogeni uzročnici bolesti te što je bolji imunitet pojedinca, veća je šansa da će se uspješno othrvati nekoj bolesti ili ukoliko dođe do oboljenja, da simptomi budu blaži. Kada imunitet oslabi, ljudi lakše obolijevaju te njihovi simptomi, kao i sama bolest, mogu trajati dulje nego je to uobičajeno. Iz tog je razloga dobro raditi na svom imunitetu, i to kroz cijelu godinu, a ne samo u sezonama viroza, gripa i sl. Imunitet se jača na razne načine, no vitamini su važna stavka u izgradnji imuniteta te je stoga dobro znati koji su najbolji vitamini za imunitet. Postoje mnoge vrste vitamina koje pomažu ojačati ljudsko tijelo, no isto tako postoje najbolji vitamini za imunitet koje je poželjno unositi u većim količinama kako bi se on ojačao.

Najbolji vitamini za imunitet i koja im je funkcija

Kako se već navelo ranije u tekstu, postoji cijeli niz vitamina koji se razlikuju po tome gdje se oni nalaze, na koji način se otapaju u našem tijelu te po tome koja im je uloga u izgradnji imuniteta. Iako su generalno svi vitamini dobri za ljudsko tijelo, najbolji vitamini za imunitet ipak su vitamin C i vitamin D. Razlozi zašto su najbolji vitamini za imunitet vitamin C i D je taj što oni direktno pomažu u pojačanoj proizvodnji B-limfocita te proizvodnji antimikrobnih peptida koji ojačavaju imunološki sustav kao takav. Ukoliko se uzima redovito, vitamin C može pomoći skratiti trajanje prehlada, kao i njenih simptoma. Pronaći ga se može među citrusima kao što su limun, naranča ili grejp te u povrću kao što su brokula i kelj. Za vitamin D je situacija nešto drugačija te se on apsorbira djelovanjem Sunca. Iz tog je razloga važno boraviti u prirodi kako bi se izložili sunčevoj svjetlosti.

Najbolji vitamini za imunitet te gdje ih nalazimo

Vitamin D je također moguće pronaći i u prehrani, no puno je manji izbor namirnica u kojima se on nalazi. Hrana koja sadrži vitamin D su gljive te masne ribe kao što je losos. Najbolji vitamini za imunitet se mogu pronaći u nekim svakodnevnim namirnicama ili se dobiti jednostavnim provođenjem vremena u prirodi, no uz današnji ubrzan način života, ponekad je teško svaki dan doći do onog što je tijelu potrebno za jačanje imuniteta. Dobro je znati da najbolji vitamini za imunitet stoga dolaze i u obliku dodataka prehrani u obliku tableta, raznih praškova i sličnih oblika. Svakako je dobro uzimati svježe voće i povrće te boraviti na svježem zraku, no ukoliko to nije moguće, dobro je uzeti i dodatke prehrani kako bi se ojačao imunitet. Dodaci prehrani u obliku vitamina lako se mogu nabaviti u ljekarnama, online trgovinama i bolje opremljenim drogerijama te su njihove cijene prihvatljive velikom broju ljudi.

Tagovi:

motion free

Immuten - za jak imunitet

Kompleks vitamina i minerala za vaše zdravlje.

  • pomaže pojačati imunitet, istovremeno smanjujući rizik od sezonskih bolesti
  • promiče brzi oporavak
  • pomaže u ublažavanju kroničnih bolesti
  • pomaže u prevenciji komplikacija bolesti i suzbijanju upala