ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor

Vitamini za imunitet – cijena, nuspojave, gdje kupiti

Ljepota i zdravlje

Vitamini za imunitet - cijena, nuspojave, gdje kupiti

Vitamini za imunitet pomažu ga vratiti na staro – kako se odnositi prema svom imunitetu?

Ako vitez ima svoj oklop, a jež svoje bodlje, ljudski organizam ima imunitet za svoju obranu. Imunološki sustav koji danas nosi svaki ljudski organizam posljedica je dugogodišnjih evolucijskih procesa koji se i dalje nastavljaju. To je jedan složeni sustav malih stanica, sitnih živaca i prenošenja informacija koje sve skupa funkcioniraju kao jedna rimska legija koja je spremna ubiti sve što dolazi u njihov Rim, odnosno naše tijelo. Bez imuniteta, mi bismo brzo umirali od običnih bolesti o kojima danas uopće i ne brinemo. Ipak, neki od nas nemaju jaki imunitet i potrebno ga je pojačati uz neke suplemente. Vitamini za imunitet pokazali su se vješti u tome, a danas ih se može pronaći na raznim mjestima. Vitamini za imunitet nisu posebne sintetičke tablete koje sudjeluju samo u procesima našeg imuniteta, već se radi o vitalnim stvarima koje naše tijelo treba da bi funkcioniralo normalno. Upravo je imunitet tema ovog teksta.

Vitamini za imunitet – kako ga zaštititi?

Imunitet je tema o kojoj se danas mnogo govori i istražuje. Čini se da pad imuniteta može imati velike posljedice za naše zdravlje, često i neke nepovratne. Kada je naš imunitet slab, onda bolesti koje inače ne mogu napraviti štetu našem organizmu sada imaju svoju priliku. Posebice se o tome saznalo tijekom 1980-ih godina kada je izbila pandemija HIV-a, virusa koji specifično napada naš imunološki sustav. Vitamini za imunitet tada nisu pomagali zato što nismo znali što točno radi taj novi virus. Danas se vitamini za imunitet daju onim ljudima koji imaju oslabljen imunitet iz raznih razloga, a pomoću vitamina mogu se lakše obraniti od oportunih bolesti i normalno nastaviti svakodnevni život. Ljudi koji imaju oslabljen imunitet češće su bolesni, lako kupe i prenose zarazu, a isto tako ih karakterizira niži krvni tlak. Vitamine za imunitet možete kupiti po pristupačnim cijenama uglavnom u ljekarnama, no postoje i specijalizirani web shopovi gdje se takvi preparati također mogu nabaviti.

Vitamini za imunitet – zašto je bitno očuvati imunitet?

Kao što smo rekli na početku ovog teksta, imunitet je glavna obrana našeg organizma od vanjskih utjecaja. Upravo radi pravilnog funkcioniranja imunološkog sustava Vi danas ne trebate puno toga poduzimati kada se prehladite. Ne morate se brinuti za svoj život kada dobijete temperaturu, niti se ne morate bojati da ćete iskrvariti od jedne porezotine. Vitamini za imunitet potrebni su onima koji nemaju pravilan imunološki sustav. U prvom redu to su stariji članovi našeg društva čiji su imunološki sustavi jednostavno usporeni radi starosti organizma. Ipak, treba naglasiti kako je imunološki sustav najslabiji kod djece. On pamti bolesti koje ga napadaju i svaki novi pokušaj iste bolesti naš sustav lako rješava. Kod djece ne postoji puno saznanja koje ima naš imunitet stoga su djeca češće bolesna. Vitamini za imunitet se djeci ipak ne daju, najviše radi stajališta da djeca trebaju trenirati svoj imunitet, a ne da je on od starta potpomognut u svakom obliku.

Tagovi:

ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor