Molitva za zdravlje

Zanimljivosti

Molitva za zdravlje

Molitva za zdravlje obitelji i bližnjih

Molitva za zdravlje je jedna od najvažnijih molitvi, jer zdravlje je svima najvažnije poglavito ako smo bolesni ili je bolestan netko iz naše obitelji. Kao što je žena koja je bila bolesna dotaknula Isusove skute i molila ga za ozdravljenje, Isus je obratio pažnju na ženu i dao joj ozdravljenje, tako će Isus čuti naše molitve kojima molimo za zdravlje nas samih i naših najmilijih.

Obitelj nam je svima najvažnija i mnogima od nas obitelj je naša snaga i naš oslonac u svim životnim situacijama. Bez obzira radi li se o bolesti koja je zadesila nas osobno ili je bolestan netko od članova obitelji, molitvom upućujemo poziv Svevišnjem i tražimo ga da nam pomogne. Dragi Bog će čuti naš vapaj i pomoći će nam, bez obzira na put koji je dragi Bog odabrao za nas i naše bližnje.

U situacijama kad se oboli od teških bolesti kao što su rak ili kardiovaskularne bolesti ili bilo koja druga opasna bolest, liječnici nisu Bog Svevišnji da mogu magično ukloniti bolest koja nas je zadesila. Molitva za zdravlje je upravo taj vapaj koji će nas dovesti ili do ozdravljenja ili će nam pomoći da se lakše nosimo sa tom bolesti i posljedicama koje bolest nosi.

Molitva za zdravlje kako se treba moliti

Molitva za zdravlje se treba moliti otvorenog duha, otvorenog srca i treba biti ustrajan i moliti stalno. Bog će čuti naše vapaje kojima tražimo pomoć u bolesti ili za naše bolesne članove obitelji ili bolesne prijatelje. Dragi Bog uvijek odgovara na naše molitve za zdravlje i čuje ih.

Dragi Bog je taj koji nam može dati iscjeljenje i izlječenje kada suvremena ili tradicionalna medicina iscrpe svoje načine liječenja. Moliti se za zdravlje nikada neće naštetiti, dat će vam duševni mir koji vam je prijeko potreban u situacijama bolesti. Kad se razbolimo prvo se javlja strah, strah od neizvjesnosti, nerijetko kod teških bolesti nam se promijeni čitav život. Jedan liječnički pregled, jedna liječnička dijagnoza može nam promijeniti život iz korijena i jedini cilj nam je tada da želimo biti zdravi.

Molitva za zdravlje će nas umiriti, smiriti, a to je najvažnije kada je bolest u pitanju, jer svako dodatno uzrujavanje i svaki strah od neizvjesnosti koji se javlja bit će smanjen i smanjivat će se sve više i više kako budemo sve više i više molili dragog Boga za zdravlje.

Molitva za zdravlje gospi od zdravlja Majci Božjoj

Moliti za zdravlje se možemo Gospi od zdravlja, Majci Božjoj. Molitva za zdravlje upućena Majci Božjoj vrlo je snažna molitva jer Majka Božja je uz Svevišnjega i naša molitva će biti prenesena dragom Bogu. Dan Gospe od zdravlja kada se slavi prikazanje Djevice Marije je 21. studenog i mnogi vjernici upravo na taj dan svoje molitve za zdravlje upućuju njoj, Gospi od zdravlja.

Dragi Bog je odabrao Mariju da bude Majka njegova sina, da ga othrani upravo zbog njezine vjere koju je ona odmalena gajila prem Bogu. Moliti za zdravlje Gospi od zdravlja, Blaženoj Djevici Mariji upravo tražimo pomoć dan nas blagoslovi jednakom ljubavlju i vjerom kakvu i ona ima prema dragom Bogu.

Molitva za zdravlje upućena Gospi od zdravlja prije svega treba biti iskrena, iz dubine našeg srca i moliti se trebamo cijelim svojim duhom. Vrlo često bolesni izgube i nadu i vjeru, a upravo suprotno nada i vjera u bolesti trebaju biti najjači jer tada će biti uspješno moliti za zdravlje.

Tagovi: