Molitva svetoj Riti

Zanimljivosti

Molitva svetoj Riti

Molitva Svetoj Riti i tko je bila Sveta Rita

Sveta Rita je rođena u braku svojih roditelja koji dugo nisu mogli imati djece, ali uz vjeru i molitvu ipak su dobili Ritu. Rita je od ranog djetinjstva odgajana u vjerskom duhu i bila orijentirana Bogu od ranih dana. Kao dijete željela je posvetiti život Bogu i zarediti se. Međutim, roditelji su je ipak udali za čovjeka koji nije bio nimalo dobar prema njoj. Puno je patila uz njega i bila žrtva njegovog naprasitog karaktera. Ipak svojom strpljivosti uspjela je u njemu probuditi dobrotu. Imali su dva sina i pred kraj muževog života živjeli su u miru i skladu.

Tek kad su uspjeli živjeti u miru Ritin muž je ubijen, a Rita je smogla snage za oprost ubojici njenog muža. Međutim, sinovi su bili mladi i uzavrele krvi želeći osvetiti oca, Rita je u svojim molitvama molila Boga da ih uzme k sebi kako sinovi ne bi osvećivali oca i time počinili smrtni grijeh. Nakon toga Rita se nekoliko puta pokušavala zarediti dok konačno i nije uspjela. Molitva Svetoj Riti koja se moli za oprost upravo dolazi iz te njene ogromne snage da oprosti.

Kada je konačno uspjela postati redovnicom, živjela je skromno i posvetila život brizi za bolesne i nemoćne, poglavito one koji su bili izgubljeni slučajevi i teški bolesnici od teško izlječivih bolesti, stoga se danas molitva Svetoj Riti vrlo često moli za pomoć ljudima koji su oboljeli od teško izlječivih bolesti poput raka, za pomoć ranjenicima, zaboravljenim i izgubljenim slučajevima.

Molitva Svetoj Riti koje su Ritine molitve

Molitva Svetoj Riti ima nekoliko koje su vezane uz područje njenih zaštita. Kako je Sveta Rita i sama bila u beznadnoj situaciji i nikada nije gubila nadu i vjeru u Boga koliko god joj bilo teško ovoj se svetici možete moliti molitvom beznadnih slučajeva. Bilo da se radio o teškim bolestima, nemogućim i nerješivim problemima, siromaštvu.

Molitva Svetoj Riti u nevolji se moli kada se nalazite u bilo kojoj vrsti nevolje jer strpljivo trpite i podnosite nevolju u kojoj se nalazite, Sveta Rita će vas uslišati jer ona zna što znači nevolja. Kako je i sama bila žrtva nasilnika u braku Sveta Rita uslišat će vaše molitve za bračnu ljubav i bračne probleme, naročito ako u braku ima nasilja bilo koje vrste.

Molitva za neprijatelje kada molite za ljude koji su vam neprijatelji u vama je viši nivo duhovnog razvoja jer molite za spas ljudi koji vam čine ili su činili zlo, imate veličinu duha koji može i zna oprostiti kao što je to radila Rita kad je oprostila ubojici svoga muže i žrtvovala dvojicu sina Bogu da ne uđu u osvetu.

Molitva Svetoj Riti i u čemu je Sveta Rita zaštitnik

Kako je i sama tokom života puno propatila, prvo uz naprasitog muža, pa je zatim izgubila dva sina za koje molila Boga da ih uzme k sebi, do toga da je starost provela prikovana za krevet sa ranom na čelu koja 15-tak godina nije zacjeljivala i izgledala je kao rana od trnovite krune kakvu je sam Isus nosio na križu dok je odlazio u nebesa.

Molitva Svetoj Riti moli se za neplodnost jer je i ona dijete koje je dugo očekivano od njenih roditelja, za bolne rane kakvu je i sama imala na čelu. Sveta Rita je zaštitnica i roditelja, majki, ranjenika, brakova u kojima ima problema i žrtava problematičnih brakova, te općenito žrtava bilo kakvih nasilja, jer je i sama bila žrtva nasilja i majka i udovica i nalazila se u nerješivim situacijama za koje je uvijek imala oprost i vjeru.

Sveta Rita nikada nije gubila vjeru u boga koliko god joj u životu bilo teško, pa čak i kad više nije mogla pomagati drugima jer je i sama zadnje godine života provela prikovana za krevet. Poželjela je ružu iz svog vrta a bilo je zimsko doba, rođak je donio Riti tu jednu jedinu ružu koju je našao u starom vrtu, otuda je i nastala molitva Svetoj Riti o Ritinoj ruži.

Tagovi: