Molitva duhu svetome

Zanimljivosti

Molitva duhu svetome

Molitva duhu svetome, važnost molitve duhu svetome

Molitvu možemo opisati kao razgovor između nas i više sile. Molitva koja je upućena duhu svetome je jedna od najjačih i najmoćnijih molitvi koja postoji. Molitva duhu svetome nam pruža oslobođenje od svakodnevnih stvari koje nas ponekad guše, donosi nam snagu da možemo ići dalje, i ono najvažnije donosi nam mudrost da bolje razmislimo o našim postupcima. Molitva duhu svetome je molitva koja nam može donijeti promjenu u život. I dok svaka molitva ima određenu moć i donosi nam unutarnji mir, vjeruje se kako “Molitva za izljev Duha Svetoga” ima veću djelotvornost kada u svoj život želimo uvesti duha svetoga. Vjeruje se kako s molitvama prema duhu svetome možemo postići velike stvari. Moramo imati na umu da je duh sveti jedan od triju božanstva. I dok možda neki put ne osjećamo da naše molitve imaju utjecaj na naš život, ponekad moramo biti strpljivi i vjerovati. Kaže se kako je u nadi spas, no spas je također i u vjeri kao i molitvi.

Molitva duhu svetome, kako možemo povećati prisutnost duha svetoga u našim životima

Katolici znaju kako je molitva bitna stavka u vjeri i kako molitva duhu svetome može pomoći u onim trenucima kada se osjećamo kao da nas je cijeli svijet napustio. Kako možemo povećati prisutnost duha svetoga u našim životima? Prvo moramo znati na što želimo da njegova prisutnost utječe, točnije moramo znati što želimo od života. Postoje razni načini kako možemo otvoriti svoje srce i dušu duhu svetome, no navesti ćemo četiri načina kako se možete pripremiti za djelovanje duha svetoga. Molitva duhu svetome je naravno važan dio zazivanja, no isto tako mi moramo otvoriti svoju dušu. Pobrinite se da vam duša želi primiti duha svetoga. Duša je ono što prebiva u nama i upravo u nju primamo sve “informacije” i osjećaje koji su povezani s onime u što vjerujemo. Sljedeći korak je naše priznanje da imamo grijeha koji su prouzročili nered u našim životima. Ovdje mislimo ne samo na svetu ispovijed gdje tražimo Božji oprost za naše grijehe, već mislimo i na svakodnevne stvari koje nam mogu pomoći u našem životu. Budite više zahvalni, iskreni, vodite brigu o urednom prostoru itd. Činite više dobrih djela i djela milosrđa, ovo našu dušu čini ugodnijom. Za kraj nikako ne smijemo zaboraviti moliti svaki dan. Svakodnevna molitva nam pomaže da prije pozovemo duha svetoga u naš život.

Molitva duhu svetome, život u miru

Danas nas crkva i razni svećenici uče kako je ultimativni cilj svakog kršćana osvojiti duha svetoga kroz molitvu, post, davanje milostinje i raznih dobrih djela kao i djela milosrđa. Molitva duhu svetome kao i želja da budemo bolji nas uči načine kako u svoj život primiti duha svetoga. Važno je naglasiti da kako bi mogli duhovno živjeti i imati duhovnu silu, moramo održavati stalnu vezu sa Bogom i duhom svetim kroz naše molitve. U našim molitvama mi otvaramo svoja srca, molitve su više nego traženje onoga što nam je potrebno, one su poziv kako smo otvorili svoja srca vjeri. Vjera i molitva mogu učiniti ono što nikada niti jedna moć na zemlji ne može učiniti. Molitva duhu svetome nas uči kako da budemo ona istinska verzija nas. Svakodnevna molitva je potrebna kako bu rasli u milosti, bitna je za naš duhovni život. Ono što je hrana tijelu, to je molitva duši.

Tagovi: